1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Bussireisijate arv kasvas I kvartalis nii Eestis kui rahvusvaheliselt
Bussireisijate arv kasvas I kvartalis nii Eestis kui rahvusvaheliselt

Bussireisijate arv kasvas I kvartalis nii Eestis kui rahvusvaheliselt

lux_express-1Käesoleva aasta esimese kolme kuuga sõitis Lux Expressi bussidega nii Eesti kui ka rahvusvahelistel liinidel kokku 550 000 inimest, mis on 17% võrra rohkem kui samal ajal aasta varem.

Nõudlus kvaliteetse bussitranspordi järele kasvab nii Eesti siseliinidel kui ka rahvusvaheliselt. Eesti siseliinidel kasvas Lux Expressi reisijate arv ligikaudu 50 000 reisija võrra ning kõige suuremat kasvu näitas Tallinn-Kuressaare liin, kus reisijate arv suurenes esimeses kvartalis 82%. Tallinn-Tartu liinil kasvas reisijate arv võrreldes aasta varasemaga 24% ja Tallinn-Pärnu liinil 32%.

Ka rahvusvahelisel turul näitasid Lux Expressi reisijate numbrid tugevat kasvu. Baltikumis suurenes reisijate arv 19%. Tallinn-Peterburi suunal kasvas Lux Expressi reisijate arv aasta esimese kolme kuuga 6%.

Kasvava nõudluse rahuldamiseks avab Lux Express Tallinn-Riia ja Riia-Vilnius liinidel suvel uusi väljumisi ja muudab sõidugraafikud reisijatele mugavaks. Tallinn-Riia ja Tallinn-Peterburi liinide teenindamiseks soetas bussiettevõte ligi kolme miljoni euro eest kaheksa uut bussi, mis hakkavad reisijaid teenindama käesoleva aasta juunis.

Suure kasvu on teinud ka internetist ostetud piletite müügiosakaal Eesti siseliinidel. Kui eelmisel aastal osteti Eesti siseliinide tarbeks interneti kaudu 56% piletitest, siis selle aasta esimeses kvartalis moodustas internetimüügi osakaal 72%. Rahvusvaheliste liinide piletitest oli interneti kaudu ostetud 80%. Internetimüügi osakaalu kasvu taga on üleminek dünaamilisele hinnastamisele ja reisijate ostuharjumuste muutumine – järjest enam ostetakse bussipiletid pikalt ette eelmüügist.

Kõikidest planeeritud reisidest toimus 99,6% ning 95,7% Lux Expressi reisidest jõudis sihtkohta õigeaegselt.

Head Uudised GoodNews