1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Galerii! Eestisse jõudsid Baltikumi kaasaegseimad bussid
Galerii! Eestisse jõudsid Baltikumi kaasaegseimad bussid

Galerii! Eestisse jõudsid Baltikumi kaasaegseimad bussid

LuxExpress_04Eestisse jõudsid kogu Baltikumi regiooni kaasaegseimad bussid, mis on valminud Lux Expressi eritellimusel Hispaanias. Uued bussid on bussimaalma absoluutne tipptase nii tehniliste näitajate, disaini, reisijamugavuse kui ka keskkonnasõbralikkuse poolest.

Eestisse jõudis kokku kaheksa eritellimusel valminud tippklassi bussi, mis hakkavad reisijaid  teenindama Tallinn-Riia ja Tallinn-Peterburi liinidel. Hetkel viimast lihvi saavad Lux Express Lounge bussid jõuavad Tallinnast algavatele rahvusvahelistele liinidele 12. juunil.

Uued Scania Irizar i8 Lounge-tüüpi bussid valmisid Lux Expressi eritellimusel Scania tehases Hispaanias ning läksid maksma ligi kolm miljonit eurot. Uutes Lux Express Lounge bussides on kokku 45 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel. Lisaks tellis Lux Express kaks uut 56-kohalist bussi, kus kõik istmed on paigaldatud 2+2 põhimõttel. Busside pikkus on 15 meetrit ja laius 2.55 meetrit, kõrguseks on ligi 4 meetrit. Uute busside heitgaaside tase vastab Euro 6 normidele ja kütuse kulu on 26 liitrit 100 km kohta.

LuxExpress_03

Viis Lux Express Lounge bussi hakkab teenindama Tallinn-Riia liini ja üks uus luksusbuss hakkab teenindama Tallinn-Peterburi liini. Uued 56-kohalised bussid asendavad olemasolevaid busse, mis vahetatakse uute vastu.

Lux Expressi bussipargis on täna ligi 80 bussi keskmise vanusega 2.7 aastat. 2015. aastal investeeris Lux Express bussiparki kokku ligi 10 miljonit eurot, mille eest soetati 28 uut bussi ning 2016. aastal lisandus bussiparki üheksa uhiuut Scania Irizar bussi maksumusega 4 miljonit eurot. Lux Expressi reisijaid teenindab üle 300 bussijuhti.

LuxExpress_22

Uutes bussides on jätkuvalt varustuses personaalne puutetundlik meelelahutuskeskus, reguleeritavad istmed, pistikud elektroonikaseadmete laadimiseks, iga iste on varustatud turvavööga. Kõikides bussides on tasuta kuumade jookide automaat, WiFi, kliimaseade ja WC.

Head Uudised GoodNews