1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Finnair suurendab Lapimaa-suunaliste lendude mahtu
Finnair suurendab Lapimaa-suunaliste lendude mahtu

Finnair suurendab Lapimaa-suunaliste lendude mahtu

Finnair.jpgTulenevalt suurest nõudlusest Lapimaa kui turismisihtkoha järgi suurendab Finnair tuleval talvehooajal lennumahtusid Lapimaa suunal 57 000 täiendava istekoha võrra.

Ajavahemikul 1. jaanuar kuni 24. märts 2018 lisab Finnair neli uut väljumist Rovaniemisse. Lennud leiavad aset igal nädalal kuni viis korda päevas kolmapäeviti, reedeti, laupäeviti ning pühapäeviti.  Kuusamo suunal suurendatakse kohtade arvu 21% võrra, lisades kolm iganädalast väljumist esmaspäeviti, laupäeviti ja pühapäeviti. Nimetatud lendusid opereeritakse peamiselt E90 lennukitega.

Samuti suurendatakse Helsinki, Ivalo ja Kittilä vaheliste lendude tihedust, mida hakatakse opereerima Airbusi lennukitega.

“Soome Lapimaa meelitab iga-aastaselt ligi sadu tuhandeid rahvusvahelisi turiste. Lõppenud hooajal nägime antud marsruudil seni suurimat kasvu,“ ütles Finnairi Balti riikide ja ECE riikide tegevjuht Arunas Skuja. “Mul on väga hea meel tõdeda, et viimase 6 kuu jooksul on Eesti turistide arv, kes Finnairiga Lapimaa suunal lendavad, suurenenud enam kui 15 protsendi võrra,“ lisas Skuja.

Lapimaa on enim tuntust kogunud oma mitmekülgsete taliharrastuste võimaluste poolest. Kohapeal on võimalik teha kõike alates jääkalastamisest ja virmaliste vaatlemisest kuni husky-safaride ja põhjapõtradega saanisõiduni välja. Finnair on Lapimaa suunal juhtiv lennuettevõte, ühendades reisijaid läbi Helsingi viie erineva Lapimaa lennujaamaga.

2017. aasta talihooajal opereerib Finnair otselendusid Lapimaale ka Londoni Gatwicki lennujaamast, Pariisist ja Zürichist. Kokku lisab Finnair tuleval talihooajal Lapimaa suunal võrreldes 2016. aasta talihooajaga 57 000 täiendavat istekohta.

Head Uudised GoodNews