1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Maris Kilk kutsub kaheks nädalaks reisile Mehhikosse
Maris Kilk kutsub kaheks nädalaks reisile Mehhikosse

Maris Kilk kutsub kaheks nädalaks reisile Mehhikosse

Maris Kilk korraldab järjest kaks reisi Mehhikosse: 13. veebruarist 1. märtsini ja 5.-21. märtsini.

Oaxaca ja Chiapase osariigid Mehhikos on üks väekas maailmanurk, sõit sinna on ilu- ja elujõureis. Eriliste “pärlite” leidmiseks sel maal jääb siiski väheks silmadest, kui läbitakse tema mitmekihilise ajaloo tihnikuid ja kogetakse tema vastuolusid täis reaalsust, mis tihti on kõike muud kui kaunis ja helge. Avatud südamega vaadates ja kõiki meeli ärkvel hoides võib avastusretk kujuneda vägagi viljakaks ja olla nii mõndagi vaeva väärt. Iseäranis siis, kui see toimib ka sissepoole ega jää üksnes välisvaatluseks. Sel juhul tuleb Mehhiko puhul olla valmis mõnuga aeglustuma ja olemist ennast nautima – tõeliselt lõõgastuma – ning kes teab, ehk tabama end ka mõnelt “kummaliselt” positiivselt mõttelt või justkui “iseendast” toimuvalt pisikeselt muutuselt suures suunas.

Elujõud maa peal kehastub vees ja liikumises. Seal, Mehhiko lõunaosas on peidus riigi suurimad taastuvenergiavarud ja omamoodi seotult on seal suurim ka kultuuriline rikkus. Põlisrahvaste osakaalu ja tänini kõneldavate keelte arvu silmas pidades on tegu kultuuriliselt mitmekesiseima paigaga terves Ameerikas. Sel reisil liigutakse reisil mõtteliselt “mööda vett”: peatutakse koskede, jõgede ja järvede ääres, ookeani kaldal, mangroovis, udus ja pilvedes; teele jäävad vanad põliskülad ja elust tulvil kaunid koloniaallinnad, kohalike inimeste siiras külalislahkus, ammendamatud maitsed, värvid ja vaated, iidne ja kaasaegne kunst ning mitmed muud Mehhiko rohkem ja vähem tuntud võlud.

“Nii nagu kontrastidena muutuvad silme ees maastikud, kõrgused ja inimeste elatustase, kogeme meiegi vahelduvas liikumises lihtsust ja luksust. Luksust lubame me endale siiski enam ja seda igas mõttes. Tähistanud oma “uuekssündi” traditsioonilise temazcal’iriitusega pilvepiiril, liigume koos päikesega üle kõrgmägede Vaikse ookeani äärde kuumale liivale ja astume kosutavasse laintevahtu. Siis ei jäägi enam üle muud, kui nautida täiuslikku kohalolu paradiisis: suure turismiäri eest veel rikkumata on just sealkandis peidus paljude jaoks maailma kauneimad rannad,” räägib Maris.

Reisiseltskond: 9-10 reisihuvilist ja reisijuht Maris Kilk, kes on Mehhikos elanud ja rännanud 13 aastat, teisi viib endaga kaasa aga viiendat aastat.

Reisi maksumus: orienteeruvalt 2200 eurot.

Lisainfo: mariskilk@gmail.com, tel 56 223 390.

Marisega saab Mehhikosse minna ka Amazonas Reisidega.

 

Head Uudised GoodNews