1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Kõige populaarsemaks aastavahetuse linnareisi sihtkohaks on Rooma
Kõige populaarsemaks aastavahetuse linnareisi sihtkohaks on Rooma

Kõige populaarsemaks aastavahetuse linnareisi sihtkohaks on Rooma

Eestimaalaste nõudlus lühipuhkuse vastu kasvab, selgub Reisibüroo Go Traveli statistikast. Nii on aastavahetuse linnareisidest Rooma sihtkohana oktoobri lõpuks juba välja müüdud ning Barcelonasse, Budapesti, Nice´i ja Tbilisisse on saadaval veel vaid üksikud kohad.

Reisibüroo statistikast nähtub, et nõudlus lühipuhkuste vastu kasvab. „Populaarsuse taga on kiire võimalus lühipuhkuseks ning soov teha ka aastavahetusel midagi põnevat ja rutiinist erinevat. Nädalalõpp mõnes Euroopa linnas on mõistlik valik neile, kel ei ole võimalik nädalat vabaks võtta, küll aga päev või paar, sest reisiaega jääb ka nädalavahetus, mis on enamusel juba niikuinii vaba,“ selgitas Go Traveli turundusjuht Epp Piir-Riikoja. “ Üha enam soovitakse ära minna pühade ajal, näiteks aastavahetusel, mil Euroopa suurlinnades on parem kliima ja võimsad ilutulestikud.”

Enamasti eelistatakse linnapuhkusteks lähemaid sihtkohti otselendude või mugavate ümberistumistega. „Seda põhjusel, et saab kiiremini kohale ja sellevõrra jääb rohkem aega kohapealse eluga tutvust teha. Kaugemal eelistab eestlane pikemalt peatuda, sest nii on lihtsalt ratsionaalne,“ lisas Go Traveli esindaja.

Linnareiside hinnaklass sõltub kliendi soovidest ja nõudmistest. „Mõni rahuldub klassikalise sisuga, milleks on lennupiletid, majutus ja transfeer, samas kui teine soovib ette broneerida isegi koha oma lemmikrestoranis Barcelonas. Näiteks aastavahetusreisi Prantsusmaale kolmetärnihotelli kolmeks ööks saab hetkel vähem kui 450 € eest. Valdav enamus eestimaalasi eelistab reisi eest tasuda osade kaupa, mis võimaldab kulusid pere eelarves jaotada,“ lausus Piir-Riikoja.

Epp Piir-Riikoja sõnul on eestimaalased linnapuhkuse reisipaketid üllatavalt hästi vastu võtnud ka selge hinnakujunduse ja müügiperioodil muutumatu maksumuse tõttu. „Tegu on fikseeritud hinnaga reisidega, mis tagab muutumatu hinna kogu müügiperoodi vältel. Aastavahetuse linnareisid sisaldavad nii lennupileteid, majutust kui ka lisateenuseid, mille valik on lai – alates transfeerist ja lõpetades kontserdipiletitega. Boonusena sisaldub hinnas pagas, mis muidu on eraldi tasu eest,“ märkis turundusjuht.

Go Traveli aastavahetuse linnareisid algavad kõigisse sihtkohtadesse detsembrikuu viimastel päevadel: 29.-31.12.  Kohapeal ollakse sõltuvalt sihtkohast 3-5 päeva. Majutuskohad on valitud TripAdviseri sertifikaadiga hotellide seast, mis tagavad kvaliteetse teenuse kohapeal.

Head Uudised GoodNews