1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Bussijuhte kohustatakse aitama puudega inimesi
Bussijuhte kohustatakse aitama puudega inimesi

Bussijuhte kohustatakse aitama puudega inimesi

Foto: Tallinna Linnavalitsus

Bussides ja kindlaksmääratud bussijaamades peab pakkuma puudega inimesele abi, vastasel korral ähvardab kuni 3200-eurone trahv, seisab kooskõlastusringile saadetud ühistranspordiseaduse muudatuses, kirjutab Postimees.

Ühistranspordiseaduse muutmise seaduse järgi määrab majandusminister kindlaks bussijaamad, kus tuleb puudega ja piiratud liikumisvõimega inimestele abi osutada. “Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusega ei ole bussijaamade määramiseks kindlaid nõudeid ette nähtud ning vastava korra ja bussijaamade arvu määravad liikmesriigid ise,” selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Nõuded puudutavad peamiselt teabe esitamist, abi andmist ning juurdepääsutingimuste loomist. Viimaste puhul on nende täpsem korralduslik pool jäetud bussijaamade enda välja töötada.

“Kaugemas perspektiivis soovime, et Eesti suuremates linnades olevad bussijaamad vastaksid määruses toodud tingimustele ning neid võiks käsitleda kindlaksmääratud bussijaamadena,” rääkis Ruuda. “Praegu on määruses ette nähtud nõuete täitmise võimekus olemas Tallinna bussijaamal, kellega ministeerium on sel teemal ka kõnelenud ning saanud põhimõttelise nõusoleku määrata Tallinna bussijaam määratud bussijaamaks.”

Puudega ja piiratud liikumisvõimega sõitjale kindlaksmääratud bussijaamas või bussis abi osutamata jätmine võib kaasa tuua kuni 3200 euro suuruse trahvi.

Head Uudised GoodNews