1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Hiiumaa parvlaevad lähevad üle senisest tihedamale graafikule
Hiiumaa parvlaevad lähevad üle senisest tihedamale graafikule

Hiiumaa parvlaevad lähevad üle senisest tihedamale graafikule

Foto: Marko Mumm

Tänasest hakkab kehtima uus, senisest tihedam parvlaevade sõidugraafik Rohuküla-Heltermaa liinil, mis on osa nii Hiiumaa sisest kui ka kaugliinidel toimuvat bussiliiklust hõlmavast ühistranspordi ümberkorraldusest.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul läheb Hiiumaa laevaliiklus üle uuele tihedamale graafikule, kus põhigraafikus toimuvad väljumised sadamast iga kolme tunni järel, erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga, kuna siis sõidab ka teine laev Regula. “Põhigraafikut sõidab parvlaev Hiiumaa, mis saab nüüd maksimaalselt koormatud. Väljumiste vahed vastassadamatest on vaid poolteist tundi ning seega peab laadimine ja lossimine toimuma väga kiiresti,“ ütles Treiel.

Põhigraafikusse hakkab olenevalt hooajast ja nädalapäevast lisanduma täiendavalt reise ka teise laevaga. Treieli sõnul muutuvad sõidugraafikud suve lähenedes üha tihedamaks: 15. aprillist kuni 26. maini lisanduvad reisid kahe laevaga reede ja pühapäeva graafikusse, 27. maist kuni 19. juunini lisandub igapäevasesse graafikusse veel kaks ringi ning suve tippajal ehk 20. juunist kuni 20. augustini saab graafik olema enneolematult tihe, kus reisid väljuvad mõlemast sadamast iga pooleteise tunni järel. Kokku on suvise graafiku järgi reedeti ja pühapäeviti ühel suunal 11 väljumist ning tööpäevadel toimub mõlemast sadamast üheksa väljumist.

Uut tüüpi laevagraafikud sündisid kõigi osapoolte hea tahte ja pika koostöö tulemusena. „Uute laevade võimalustest lähtuvalt läks Kuivastu-Virtsu liin tihedamale 35-minutilisele sõidugraafikule üle juba 2011. aasta suvel. Varasemalt on ka Hiiumaa liinil sarnast graafikut katsetatud kahel suvel tippajal, kuid uute laevade võimsust maksimaalselt ärakasutava graafiku kokkulepe saavutati alles käesolevaks aastaks. Selline sõidugraafik jõustub 15. aprillist 2013 ja jääb kehtima ka järgnevateks aastateks,“ sõnas Treiel.

Head Uudised GoodNews