1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Uued bussid tõid Tallinn-Tartu liinile veerandi võrra rohkem reisijaid
Uued bussid tõid Tallinn-Tartu liinile veerandi võrra rohkem reisijaid

Uued bussid tõid Tallinn-Tartu liinile veerandi võrra rohkem reisijaid

Fotod: Lux Express
Fotod: Lux Express

Möödunud aasta aprillis Tallinn-Tartu liinil sõitma hakanud Lux Expressi uue kontseptsiooniga Lounge-bussid kasvatasid reisijate arvu ligi veerandi võrra.

Selle aasta esimeses kvartalis reisis Lux Expressi bussidega Tallinn-Tartu liinil 24% rohkem reisijaid kui samal perioodil aasta varem. Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul meelitasid uued bussid ühistransporti ka neid reisijaid, kes eelistasid varem kahe keskuse vahel liikumiseks autot. “Eesti inimene jätab üha sagedamini auto koju ning istub mugavasse ja kaasaegsesse bussi,” selgitas Saarpuu. Ta lisas, et privaatsust ja mugavust pakkuvad Lounge kohad on väga nõutud ja tihti juba eelmüügist välja müüdud. “On välja kujunenud kindel klientuur kes eelistab just Lounge kohti ja soovib alati just Lounge klassis sõita,” lisas ta.

LuxExpress4

Bussiettevõtte juhi sõnul ületas reisijate nõudlus kohati ka ettevõtte võimalusi ning selleks, et rahuldada aina kasvavat vajadust ühistranspordi järele lisas bussiettevõte sõidugraafikusse uusi väljumisi ning tippkoormuse ajal tehti ka lisaväljumisi. “Möödunud aastal tegime kokku 883 lisareisi ning lisame neid vastavalt vajadusele ja enda võimalustele ka täna. Kõrgendatud tähelepanu all on koolivaheajad ja nädalavahetused kui nõudlus on eriti suur.”

Lux Express Lounge bussid tõstsid Eesti ühistranspordi kvaliteedi uuele tasemele ning pakuvad reisijatele Eesti-sisestel liinidel seninägematut mugavust ja privaatsust. Lux Expressi Scania Irizar i8 Lounge-tüüpi bussides on kokku 47 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel.

LuxExpress5

Saarpuu sõnul kinnitavad seda, et Eesti ühistranspordi kasutajad peavad busside kvaliteeti äärmiselt oluliseks ka hiljuti Turu-uuringute ASi poolt läbiviidud uuringu tulemused. “Ühistranspordi turul edukalt toimetamiseks tuleb pidevalt arendada oma teenuseid ja bussiparki. Tipptasemel busse pidas oluliseks 84% uuringus osalenutest. Samuti hinnatakse üha enam erinevate lisateenuste valikut: tasuta WiFi, võimalus vaadata bussis filme ja osta jooke võivad saada bussifirma valikul määravaks,” selgitas Saarpuu.

Lux Expressi bussipargis on täna ligi 80 bussi keskmise vanusega 2.7 aastat. Käesoleval kevadel täieneb Lux Expressi bussipark kaheksa uhiuue eritellimusel valmistatud Scania Irizar i8 bussiga kogumaksumusega ligi kolm miljonit eurot. Lux Expressi reisijaid teenindab üle 300 bussijuhti.

Head Uudised GoodNews