1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinna lennujaam plaanib 40 miljoni eest uuendada lennurada
Tallinna lennujaam plaanib 40 miljoni eest uuendada lennurada

Tallinna lennujaam plaanib 40 miljoni eest uuendada lennurada

Foto: Tallinna Lennujaam

Tallinna Lennujaam plaanib hanke lennuraja pikendamiseks ja uue ülekattega katmiseks välja kuulutada järgmisel aastal, lennuraja uuendamise maksumus jääb suurusjärku 40 miljonit eurot, ütles Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.

Praegu on Loigi sõnul käsil laienduse projekteerimine ja projekt peaks lähiajal valmis saama. “Kuna projekt ei ole veel valmis, siis ei oska ma praegu täpselt selle maksumust öelda, aga lennuraja uuendamise suurusjärk on kuskil 40 miljonit eurot.”

Tööde teostamiseks plaanib lennujaam taotleda vahendeid Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist. “See lennuraja ülekate tuleb teha nagunii, kui toetust ei saa, siis tuleb laenu võtta,” märkis Loik.

See aasta tegeleb lennuraja pikendamise ja uue ülekatte paigaldamisega ka Riia lennujaam, mis sai selleks Loigi sõnul 90 miljonit eurot toetusraha. “Täna on meil kindel lootus ja usk, et ka meie selle siiski saame,” lisas Loik. .

Lisaks rajakattele tuleb Loigi sõnul välja vahetada ka rajatulede süsteem.

Samas on tööde teostamise aeg Loigi sõnul lennujaamale “väga tõsine peavalu” ja võib-olla suunatakse sellel perioodil osa lennukeid Ämari lennuväljale. “Eelkõige puudutab see kaubalennukeid,” lisas ta.

“Tööde tegemise režiim saab olema selline, et kahel kuul, kui on suhteliselt valged ööd, siis viimane lennuk maandub kell 11 õhtul ja esimene lennuk tõuseb kell 6 hommikul, selle vahel tehakse lennurajal kõikvõimalikke töid,” selgitas Loik. “See on väga spetsiifiliselt läbimõeldud ja saame nüüd näha, kuidas Riia seda praktikas teeb.”

Head Uudised GoodNews