1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Electric Marathon 2013 stardib 19. mail
Electric Marathon 2013 stardib 19. mail

Electric Marathon 2013 stardib 19. mail

Kolmandat korda peetav Electric Marathon elektriautode sõit Tallinnast Monte-Carlosse, mille patrooniks on Monaco Vürst Albert, stardib 19. mail kell 9.00 Rahvusooper Estonia eest.

Kõik Eesti elektriautode kasutajad on oodatud osalema Tallinn-Pärnu etapil ning ühtlasi on oodatud starti kõik uunikumautod, mis on valmistatud enne 1939 aastat.

Tänavune elektriautode maraton Tallinnast Monte-Carlosse toimub 19.-29. mail ja läbib 9 riiki ning 27 linna. Kõikides linnades peatutakse peaväljakutel ning finiš ja auhinnatseremoonia toimub Monte-Carlos, Louis II staadionil toimuva JCI Euroopa konverentsi avatseremoonia käigus, kus osaleb üle 3000 noore ettevõtja üle Euroopa.

„Lõime korralduslikus mõttes käed Eesti Ettevõtlike Noorte Koja – JCI Estoniaga, et tõsta maratoni läbiviimise taset ning tuua projekti veelgi rohkem regioonide vahelist koostööd,“ rääkis ürituse peakorraldaja, Monaco Vürstiriigi aukonsul Eestis, Jüri Tamm.

„JCI on kaasanud kohalike laadimisürituste läbiviimiseks erinevate riikide linnades kohalikke JCI kodasid, kes aitavad tõsta linnades ürituste korralduslikku taset ning levitada paremini maratoni sõnumit,“ lisas Tamm.

Käesoleva aasta maratoni sõnumiks on „Old meets New“ ning kõikjal on starti kutsutud ka uunikum autod, mis on valmistatud enne 1939 aastat. „Vanade asjade uutmoodi tegemine on üks innovatsiooni aluseid, seetõttu kutsumegi kõikjal vanasid autosid starti, et näha, millised olid autod esimeste Tallinn – Monte Carlo maratonsõitude ajal 1930ndatel,“ lisas Tamm.

„Eelmisel aastal osales kokku erinevates linnades autosid 86, seekord soovime koos uunikumidega purustada 300 piiri,“ rääkis Tamm.

Põhisõidust saab jätkuvalt osa võtta ainult 6 autot, kuna laadimisvõimalused linnades ei võimalda rohkemate autode osavõttu.

„Tänase seisuga on täispikale sõidule veel paar vaba kohta, kuna kõik esialgsed soovijad ei ole veel oma osalust kinnitanud. Seega on veel võimalus osaleda täispikal maratonil, kui kiiresti tegutseda“ ütles Tamm ning lisas, et sellel aastal tehti juhendisse muudatus ning osaleda saavad hübriidmootoriga autod.

„Autod laadima – Electric Marathon 2013 stardib vähem kui kuu aja pärast!“ ütles Tamm lõpetuseks.

Head Uudised GoodNews