1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. Elizabeth II jagas tunnustusi, pälvijate seas on Eesti sõber Neil Taylor
Elizabeth II jagas tunnustusi, pälvijate seas on Eesti sõber Neil Taylor

Elizabeth II jagas tunnustusi, pälvijate seas on Eesti sõber Neil Taylor

Inglise kuninganna tunnustatute seas on tänavu lauljad Engelbert Humperdinck ja Alison Moyet, näitleja Jonathan Pryce, muusikud Alan Parsons ja Rick Wakeman ning jalgpallur Raheem Sterling.

Tunnustusnimekirja “Overseas and International Birthday 2021 Honours List” kuuluvad 129 mõjukat inimest, kes on andnud panuse Ühendkuningriigi jaoks oluliste rahvusvaheliste suhete arendamisse mitmetel elualadel: kultuur, terviseedendus, sport, välispoliitika, heategevus, haridus jm.

Nende hulka nimetati Neil Taylor, Eesti sõber ja kauaaegne reisiraamatute autor, kelle silme läbi on britid aastaid Eestiga tutvust teinud.

„Liialdamata võib öelda, et Neil Taylor on Eesti turismile sama mis Edward Lucas Eesti poliitikale,“ ütles auhinda kommenteerides EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik. “Teeme järjepidevat koostööd rahvusvahelise pressiga. Neil Taylor on meie partnerite hulgas üks kauaaegsemaid kaasteelisi, keda iseloomustab Eestist kirjutades sügav erudeeritus, põhjalikkus ja mõistmine. Taylori optimistlik mõtteviis ja teemakäsitlus on teinud meie maa huvitavaks ja atraktiivseks paljudele brittidele.“

Neil Taylor kirjutab Eesti kohta tuntud reisijuhti Bradt Guide, mille raames on Eesti teemal ilmumas juba kaheksas väljaanne. Oma ülevaadete koostamisel tugineb ta tihedale infovahetusele turismiarenduskeskusega ja külastab sageli Eesti väiksemaidki paiku, et olla täpne ja tabav, mõista konteksti ja tuua välja kõige olulisem just Briti reisija jaoks. Kriisiaastal, kui reisimine on oli piiratud, tundis Taylor Eesti vastu jätkuvalt suurt huvi, osaledes aktiivselt turismiarenduskeskuse korraldatud virtuaalüritustel.

Taylori huvid ei piirne ainult kitsamas mõttes turismiga: 2018. aastal, Eesti 100. sünnipäevaks ilmus tal raamat „Estonia. A Modern History“, mis mõtestab Ühendkuningriigi ja Eesti ajaloolisi sidemeid ning toob esile tähelepanuväärseid sündmusi kahe maa suhetes.

Head Uudised GoodNews