1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Valiti aasta turismiedendaja ja –objekt
Valiti aasta turismiedendaja ja –objekt

Valiti aasta turismiedendaja ja –objekt

Täna alanud reisimessil Tourest tunnistati 2018. aasta turismiedendajaks Ida-Virumaast huvitava turismipiirkonna kujundanud Kadri Jalonen ja turismiobjektiks Maarjamäe loss.

“Kui kümme aastat tagasi tuli Ida-Virumaa turismipärle käia spetsiaalselt otsimas ja puhkajad eelistasid pigem ikkagi saari või Lõuna-Eestit, siis tänaseks on Ida-Virumaa ekstreemspordivõimalused, spaad, loodusturism, aga ka kontserdid ja etendused hästi turundatud,” ütles Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

“Täna on Ida-Virumaale jõudvatest puhkajatest umbes 60 protsenti siseturistid ja siin on palju teha. Meil on päriselt olemas Eesti pikimad liivarannad, kõrgeimad pankrannikud, muuseumid, sportimis- ja puhkamisvõimalused,” rääkis Jalonen.

Maarjamäel pole tegemist ainult hästi renoveeritud lossiga, vaid sinna on tekkinud südalinnast eemal asuv unikaalne tõmbekeskus.

“Seal toimuvaid seminare, kontserte, näituseid ja muid üritusi tullakse vaatama lähemalt ja kaugemalt. Lisaks on lossi suveaias tore ka niisama aega veeta,” sõnas Lugus.

Aasta turismiobjekti auhinna vastu võtnud SA Eesti Ajaloomuuseumi juhatuse liige Peeter Mauer ütles, et Maarjamäe lossikompleks on omandanud oma mitmekülgsusega maagilise tähenduse.

“Piirkond on pikalt olnud külastajatele suletud, ent nüüd oleme osavalt ühendanud uue ja vana: väärikas loss, filmimuuseum, lossiõu, erinevad tegevused,” ütles Mauer.

Fotod: Erik Peinar

Head Uudised GoodNews