1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. KINGISPIKKER I 7 praktilist ja keskkonnasõbralikku kingiideed: kingi aega, elamusi ja anneta!
KINGISPIKKER I 7 praktilist ja keskkonnasõbralikku kingiideed: kingi aega, elamusi ja anneta!

KINGISPIKKER I 7 praktilist ja keskkonnasõbralikku kingiideed: kingi aega, elamusi ja anneta!

Jõuluaeg võib olla maagiline, täis ootusärevust ja piparkoogilõhna. Siiski tekitab see paljudes ka ärevust – mida kinkida, kuidas finantsiliselt toime tulla ja kõigile pereliikmetele rõõmu pakkuda, kui isegi ei tea, mis neid rõõmsaks teeb või mida neil vaja oleks.

Foto: Shutterstock.com

Kinkimine pakub rõõmu nii kinkijale kui kingituse saajale, aga kindlasti on igaüks meist saanud kingitusi, millega kohe kuidagi ei tea, mida pihta hakata. Soovime oma lähedastele rõõmu pakkuda, mistõttu peaksime alati mõtlema just selle inimese peale, kellele kinki teeme – mille vastu on ta huvi üles näidanud, mis soovidest ja unistustest rääkinud. Sellisel juhul on kink tõeliselt väärtuslik ja pakub palju rõõmu. Kingituse tegemisel on oluline ka eeltöö – ei ole mõtet näiteks kinkida voodipesu, teadmata mis mõõtudes on inimesel kodus tekid ja padjad.

Peaksime alati mõtlema just selle inimese peale, kellele kinki teeme – mille vastu on ta huvi üles näidanud, mis soovidest ja unistustest rääkinud.

Gjensidige kindlustuse filiaali esindaja Denis Nikolajev rõhutas, et jõuludel kipume tihtipeale üle tarbima ning kestlik käitumine jääb suure tulede sära ja jõulutralli ajal unarusse. „Kestliku tarbimise ja käitumise poole peaksime püüdlema igal aastaajal, samas on see jõulude ajal eriti tähtis, sest siis kipume tarbima tavapärasest rohkem. Kasvõi üks läbimõeldud tegevus iga inimese poolt annab juba väga suure panuse keskkonnasõbralikumasse tarbimisse,“ ütles Nikolajev.

Suurepärane kingitus võib olla ka midagi, mis teeb inimese kodu turvalisemaks. „Näita, et hoolid lähedaste turvalisusest, kinkides jõuluks tulekustuti, suitsuanduri või tuleteki. Sinu kingitus võib neid päästa suuremast õnnetusest,“ soovitas Nikolajev.

Kasvõi üks läbimõeldud tegevus iga inimese poolt annab juba väga suure panuse keskkonnasõbralikumasse tarbimisse.

Foto: Shutterstock.com

Kingispikker

  • Kingi vajaduspõhiselt – ei ole häbiasi küsida otse, kas millestki on puudus või on mõni südamesoov, mis vajab täitmist.
  • Kingi vingugaasiandur – uuest aastast laieneb vingugaasianduri kohustus kodudele, kus on kamin, puuküttepliit või ahi. Mis näitaks hoolivust paremini kui üks korralik vingugaasiandur?
  • Kingi elamusi – võibolla on su ema alati soovinud ratsutama minna, aga ei ole siiani seda ära teinud? Või sooviks vend õppida fotograafiat, aga pole siiani ennast kursusele kirja pannud? Avastage perega kauneid Eesti paiku ja elamusi – tee kelgumatk Taevaskojas, võta osa mõrvamüsteeriumist Laitse lossis, mine värskendavale rabamatkale, veeda päev põgenemistoas või spaas, külasta näiteks AHHAA teaduskeskust, teatrit või mõnda töötuba. Elamused annavad võimaluse jõulukinkidest rõõmu tunda ka peale jõule, lähedastega toredaid plaane teha ning elamusi meenutad ka siis, kui kõik jõulumaiustused on nahka pandud.
  • Kingi aega – mitmelapselistes peredes võib väga teretulnud kingitus olla vaba aeg. Paku lähedasele või sõbrale näiteks lapsehoidmist või miks mitte kodukoristaja teenust.
  • Kingi kohaliku päritoluga tooteid – Eestis on väga palju andekaid inimesi, kes teevad ilusaid lõhnaküünlaid, käsitööseepe, kauneid aksessuaare, jätkusuutlikku disaini jne.
  • Tee kink ise. Küpseta üks priske karask, tee vanniarmastajale mõnusad vannipommid, filmisõbrale filmiõhtu küpsisepurk, külmavaresele koo üks soe sall või käpikud või tee ise kaunis personaalne jõuluehe – võimalusi on palju!
  • Anneta. Annetamine on ideaalne variant, kui midagi kinkida ei oska või tead mõnda organisatsiooni, mis kingisaajale läheb südamest korda. Näiteks loomasõbrale tee annetus loomade varjupaigale. Annetuse saad pakkida koos jõulusooviga oma valmistatud kaardi sisse.
Foto: Shutterstock.com
Head Uudised GoodNews