1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. 5 NIPPI! Nipid, kuidas oma telefoni miinuskraadide eest kaitsta
5 NIPPI! Nipid, kuidas oma telefoni miinuskraadide eest kaitsta

5 NIPPI! Nipid, kuidas oma telefoni miinuskraadide eest kaitsta

telefon
Foto: Shutterstock

Käes on esimesed talvehõngu andvad hommikud ning sellega seoses muutub aktuaalseks ka meie igapäevaste nutiseadmete “tervis”.

Kuidas tagada eelolevatel külmema ilmaga päevadel aku toimimine ning mismoodi telefoni targalt kasutada, kirjeldab Elisa tooteturunduse juht Mailiis Ploomann.

1. Nutitelefon vajab miinuskraadide korral tavapärasest rohkem akut ning seetõttu hoia telefoni sooja saamiseks kehale võimalikult lähedal. Kui pead telefoni kasutama õues viibides, eelista telefonikasutamisel kõrvaklappe või bluetoothil tuginevat käed-vabad seadet ning nutifunktsioonide kasutamiseks on mõistlik astuda korraks sisse mõnda siseruumi.

2. Külma ilmaga peaks aku alati eelnevalt täis laadima ning samuti ei tohiks nutitelefoni autosse seisma jätta. Kui see aga vajalik on, siis teatud määral kaitseb akut telefonikate või näiteks seadme jätmine lühikeseks ajaks kindalaekasse.

3. Juhul kui aku sellegipoolest peaks tühjenema, siis oota taaskäivitamisega, kuni oled taas mõnes soojemas ruumis ja telefon on üles soojenenud.

4. Mida külmem ilm, seda teemakohasemad on ka tavapärased akusäästmise soovitused: mõistlik on ekraani taustavalgus hämaramaks reguleerida, lülitada vajaduse puudumisel välja WiFi, GPS ja bluetooth ja sulgeda vaikimisi töötavad rakendused.

5. Ootamatusteks on abiks ka akupangad, kuid nendegi puhul kehtivad eeltoodud rusikareeglid – akupank olgu täis, hoia seda võimalikult soojas kohas (keha lähedal) ning ära jäta akupanka külma autosse seisma.

Head Uudised GoodNews