Avaleht Huvitav 7 vana aja nippi perenaisele
7 vana aja nippi perenaisele

7 vana aja nippi perenaisele

Kas tomatimahl ja õlu mõjuvad tõesti plekihirmuna, kingavahetus kaotab rippuva kõhu ning keerutamine hoiab munad kauem värsked?

Foto: Pixabay

Vahel tasub vaadata memme ja taadi raamaturiiulisse. Sealt leiab palju põnevat. Meie leidsime. Raamatus “Vana aja nipid” on kirjas rohkem kui 300 nippi ja nõuannet 1930. aastate naiste- ja koduajakirjadest, mis meie esivanemate elu tublisti hõlpsamaks tegid. Ehk on neist lihtsatest ja looduslikest nõuannetest heade uudiste portaali lugejatelgi abi?

  1. Et vorsti lõikepind ei kuivaks, määrtakse see pehme või või rasvaga. Kõigile 6/1940
  2. Õunad lasevad end sisukaotuseta koorida, kui asetada õun minutiks keeva vette ja siis kohe koorida. Maret 5/1939
  3. Koorega kartuleid koorite hõlpsasti, kui valate neile pärast keetmist külma vett; see vesi tuleb aga kohe jälle pealt valada. Kõigile 10/1939
  4. Salat ja värske aedvili säilivad värsketena, kui neid hoitakse märjas ajalehepaberis. Kõigile 10/1939
  5. Rasv ei pritsi, kui pannakse pannile veidi soola või jahu. Maret 10/1935
  6. Piim ei kee üle, kui määrida keedunõu siseserva võiga. Kõigile 1/1940
  7. Juustu on parem lõigata, kui nuga on enne seda kuumendatud. Maret 10/1935

Memme mälestuseks!

Kommentaarid