1. Avaleht
  2. Kas sina teadsid?
  3. Kas teadsid? Kasemahl aitab võidelda vananemisega
Kas teadsid? Kasemahl aitab võidelda vananemisega

Kas teadsid? Kasemahl aitab võidelda vananemisega

Alanud on kevadine kasemahlahooaeg. Aastasadu on Põhjamaade rahvad pidanud kasevett eliksiiriks, kasutades seda igal kevadel keha puhastamiseks ja toonuse suurendamiseks. Eestis on harjutud kasemahla jooma, aga kuidas sobib see igapäeva ilurutiini?

Eestis on harjutud kasemahla jooma, aga kuidas sobib see igapäeva ilurutiini?

„Tuhandete aastate jooksul on karm põhjamaine kliima kasvatanud erakordsete omadustega taimi, mis suudavad parandada mitmesuguseid nahaseisundeid. Neist üks võimekamaid on kasemahl, mida kutsume looduse DNA-ks,” rääkis Läti looduskosmeetika brändi MÁDARA asutaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere, kes on ema poolt eesti ja isa poolt läti verd ning juba varajasest lapsepõlvest vaimustunud taimeekstraktide tervist toetavatest mõjudest. Ta lisas, et taimed toodavad hämmastavalt palju keerukaid molekule, millest paljusid ei ole võimalik kaasaegsetes laboriteski sünteesida.

Kasemahla kutsume looduse DNA-ks.

Kasemahlal on tõestatult tõhus vananemisvastane toime

Tisenkopfa-Iltnere sõnul on põhjala rahvad sajandeid hinnanud kasemahla selle erakordsete tervist toetavate omaduste tõttu, sisaldades rohkelt immuunsüsteemi tugevdavaid vitamiine ja mineraalaineid, kuid pikalt ei oldud tõestatud selle tervendavat toimet nahale. „MADARA Cosmetics oli esimene ettevõte, mis uuris 2012. aastal koostöös teadlaste ja dermatoloogidega kasemahla efektiivsust kosmeetikas. Tegime läbimurde ja saime mitmete väga rangete testidega kinnitust, et nii nagu mahla voolamine äratab puu taas elule, ergutab kasemahl sõna otseses mõttes vanu rakke taas tööle,” kinnitas ekspert.

Tegime läbimurde ja saime mitmete väga rangete testidega kinnitust, et nii nagu mahla voolamine äratab puu taas elule, ergutab kasemahl sõna otseses mõttes vanu rakke taas tööle.

Kasemahlal on naharakkudele efektiivne vananemisvastane toime. „See väärtuslik loodusand võib kahe nädala jooksul kiirendada naharakkude jagunemist 25%, kaitseb nahka vabade radikaalide eest ning seeläbi ennetab ning pöörab tagasi keskkonnast tingitud vananemist,” rääkis Tisenkopfa-Iltnere.

See väärtuslik loodusand võib kahe nädala jooksul kiirendada naharakkude jagunemist 25%, kaitseb nahka vabade radikaalide eest ning seeläbi ennetab ning pöörab tagasi keskkonnast tingitud vananemist.

Ta lisas, et naha vananemist pidurdavad selles peituvad ainulaadsed aminohapped ja antioksüdandid. „Kuna kasemahla toodavad puujuured, sisaldab see erilist segu aminohapetest, antioksüdantidest, ensüümidest ja looduslikest puuviljahapetest,” rääkis MÁDARA looja.

Taimne alternatiiv sünteetilistele retinoolidele

Kuigi sünteetilist retinooli on Tisenkopfa-Iltnere sõnul juba pikka aega tuntud kui nahahoolduse jõuallikana selleks, et stimuleerida kollageeni tootmist, vähendada kortse ja parandada pigmentatsiooni, võivad sellel olla karmid kõrvalmõjud – punetus, ärritus, kuivus ja naha tundlikkus. „Paljudel, eriti tundliku nahaga inimestel, võivad need kõrvaltoimed ületada retinooli kasulikud omadused,” nentis ta.

Foto: Freepik

Dermatoloogiliste uuringutega näitasid nad aga, et kasemahla abil on võimalik sünteetiliste retinoolide kõrval välja töötada looduslikel valemitel põhinev alternatiiv, mis vastab samadele omadustele, kuid hoiab ära retinoolidega kaasnevad kõrvaltoimed. „Meie enim müüdud ja hiljuti turule tulnud RETINOL ALTERNATIVE seerum, milles kasutame just Eestist kogutud kasemahla, on selle ehe tõestus. Sarnaselt retinooliga soodustab kasemahl koostisena kollageeni tootmist, parandab elastsust, vähendab kortse ja naha fotokahjustusi. Samas on see piisavalt õrn, et seda saaks kasutada kõik nahatüübid ega põhjusta valgustundlikkust,” kinnitas Tisenkopfa-Iltnere.

Sarnaselt retinooliga soodustab kasemahl koostisena kollageeni tootmist, parandab elastsust, vähendab kortse ja naha fotokahjustusi.

Kasemahla nahka toetavad omadused:

  • Aitab tugevdada naha kaitsebarjääre.
  • Vähendab põletikku ja rahustab nahka.
  • Stimuleerib rakkude uuenemist ja ahendab kortse.
  • Toidab ja säilitab naha loomuliku niiskustasakaalu.
Head Uudised GoodNews