1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Videograaf jagab nippe, kuidas telefoniga vingeid videoid teha
Videograaf jagab nippe, kuidas telefoniga vingeid videoid teha

Videograaf jagab nippe, kuidas telefoniga vingeid videoid teha

Juutuuberi, suunamudija ja videograafi Juhani Särglepa nii mõnedki videod valmivad üksnes mobiiltelefoniga.

Juhani toob välja neli aspekti, mis on temale nutitelefoniga sisu tootmise puhul eriti olulised ja mis aitavad veelgi kõrgemal tasemel seiklusi jäädvustada.

1. Kasuta erinevaid kaameraläätsi ja eriti lainurkkaamerat. Kitsastes tingimustes jäädvustamiseks on väga hea valik lainurkkaamera või isegi ülilainurkkaamera. Minu nipp on see, et suurendan lainurkkaamera pilti veel natuke ka sisse, et see jääks vähem moonutatud. Ülimalt kasulik valik on ka sujuv stabilisaator, mis aitab teha praktiliselt seisvat pilti liikumise pealt.

2. Monteeri otse nutitelefonis. Note 10 teeb eriliseks S-Pen, mille abil on väga lihtne otse telefonis klippe lühemaks lõigata, muusikat lisada või pilte töödelda. See tähendab, et ma ei pea materjali hakkama kuidagi erinevate seadete vahel liigutama. Monteerimiseks kasutan telefoniprogrammi või Adobe Rushi rakendust. Pilte töötlen Adobe Lightroomiga.

3. Kahe SIM-kaardi võimalus. Ohtra reisimise puhul on kahe SIM-kaardi kasutamise võimalus ülimalt mugav. Saan kasutada kohaliku riigi SIM-kaarti andmesideks või lisan selle asemel hoopis mälukaardi. Nii saan telefoni kasutada 100 protsenti vlogimiseks või reisivideode filmimiseks, sest hiljem saan võtta mälukaardi ja kogu filmitud materjali mugavalt veelgi rohkemaks järeltöötluseks arvutisse tõsta.

4. Suur akumaht ja ülikiire laadimine. Hea ja alati laetud aku peab olema iga professionaali arsenalis. Note 10 lubab mul liikudes akut laadida ülimalt kiiresti ja see peab pikalt vastu isegi ohtra filmimise puhul. Lisaks olen eriti positiivselt üllatunud funktsioonist Wireless Powershare, millega saab juhtmevabalt laadida ka teisi seadmeid, asetades need lihtsalt telefoni tagaküljele.

Head Uudised GoodNews