1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. TASUB TEADA! Peaasi.ee avas foorumi vaimse tervise murega inimeste lähedastele
TASUB TEADA! Peaasi.ee avas foorumi vaimse tervise murega inimeste lähedastele

TASUB TEADA! Peaasi.ee avas foorumi vaimse tervise murega inimeste lähedastele

Hoiame kokkuPeaasi.ee julgustab lähedaste ja sõpradega ühenduses olemist ja avas foorumi vaimse tervise murega inimeste lähedastele. Käes on aasta kõige pimedam aeg, kuid ühtlasi ka aeg, mil on enam põhjust pöörata tähelapanu oma lähedastele ning nendega koosveedatud ajale. Head lähisuhted on kaitsev faktor nii vaimse tervise kui muude tervisehädade korral.

Kaunis pühadeaeg võib osutuda aga ka kõige keerulisemaks ajaks aastas, inimesed võivad kogeda jõulusagina taustal stressi kuhjumist ning erinevaid musti mõtteid.

Kuna Peaasja poole on nii veebis kui koolitustel pöördutud sageli küsimusega, kuidas olla toeks lähedasele, kel on depressioon või mõni muu vaimse tervise probleem, sai vahetult enne pühadeaega valmis Peaasi.ee foorum vaimse tervise murega inimeste lähedastele:http://foorum.peaasi.ee/

“Kui meile lähedane inimene on näiteks depressiooni mustas augus, satuvad lähedased sageli nendega koos sinna auku istuma. Suurt abitust võib tekitada olukord, kus seal augus istudes ei saa teha muud, kui vaadata, kuidas teine sealt pisikeste sammude ja tagasilibisemistega välja ronib. Teada on, et sellises olukorras olles on suur abi teiste toetusest – hea on arutada inimestega, kes on kogenud sama ning saavad jagada oma teadmisi ja omandatud kogemusi,” rääkis Peaasi.ee juht kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Foorum on mõeldud nii noortele, kelle vanemal  või õel-vennal on vaimse tervise probleem, kui teistele, kes tunnevad, et tahaksid nii oma häid kogemusi kui koormat jagada. Foorum on anonüümne ning seda modereerib Peaasi.ee meeskond.

Kui tarvis, saab pühade ajal ka psühholoogilist/psühhiaatrilist tuge leida:

Peaasi.ee e-nõustamine
– Eluliin 6558088, 6314300
– Lähisuhte vägivalla telefon 1492
– Lasteabi telefon 116111

Suuremates asulates on valvepsühhiaatri vastuvõtud 24 h.

VAATA, MIDA RÄÄGIB KRISTEL AASLAID VAIMSEST TERVISEST!

VAATA, MIDA RÄÄGIB KRISTJAN KANNUKENE VAIMSEST TERVISEST!

Head Uudised GoodNews