1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. LAUPÄEVASEKS LUGEMISEKS! Seitse kõige tavalisemat viga, mida pannkooke küpsetades tehakse
LAUPÄEVASEKS LUGEMISEKS! Seitse kõige tavalisemat viga, mida pannkooke küpsetades tehakse

LAUPÄEVASEKS LUGEMISEKS! Seitse kõige tavalisemat viga, mida pannkooke küpsetades tehakse

pannkook2Kui oled suur pannkoogiaustaja, siis ilmselt sa tunned kõiki väikesi nippe ja trikke, kuidas teha tõeliselt hõrke pannkooke, kuid võib-olla teed sa sellest hoolimata vigu, mistõttu pannkoogid ei tule välja täpselt nii head, kui tahaksid.

Selles lihtsas asjas võib nii palju viltu minna, kuid me uurisime kõikvõimalikke vigu, mida tavaliselt tehakse ja leidsime lahendused, nii et edaspidi võid maiustada täiuslike pannkookidega.

Viga nr 1: Koostisosade kvaliteedi tähelepanuta jätmine

Pannkooke tehakse väga vähestest koostisosadest, nii et iga komponent on väga tähtis ja mängib olulist rolli. Sellepärast ongi kvaliteetsed koostisosad nii olulised ja muudavad suuresti nii pannkookide maitset kui ka tekstuuri.

Kuidas seda viga parandada?

Kasuta pannkookide valmistamiseks ainult värskeid, kvaliteetseid toiduaineid. Ainult jahu või värskete munade pärast poodi jooksmine võib tunduda aja raiskamisena, kuid tulemus on kindlasti vaeva väärt.

Viga nr 2: Koostisosade silma järgi mõõtmine

Magustoitude puhul on koguste täpsus ülioluline. Koostisosi silma järgi mõõtes võid kogu tööle ja vaevale vee peale tõmmata ja oluline on see, et isegi väike näpukas võib kõik untsu ajada.

Kuidas seda viga parandada?

Ära ürita koostisaineid silma järgi mõõtes paari minutit kokku hoida, võta köögikaal ja mõõtetops kapist välja ja kasuta neid. See võib võtta veidi rohkem aega, aga lõpptulemus saab palju parem.

Viga nr 3: Taina liigne segamine ja kloppimine

See võib tõesti üllatav olla, kuid jahuklimbid ei ole sugugi halvim, mis pannkoogitaignaga juhtuda võib – halvim on hoopis liigne segamine või kloppimine. Nii et järgmine kord, kui täiest jõust tainast segama hakkad, mõtle järele.

Kuidas seda viga parandada?

Sega koostisaineid ainult nii kaua, kui nende segunemiseks hädapärast vaja, ja seejärel lõpeta segamine. Parem olgu pannkookides mõned jahuklimbid (mida valmis pannkoogis tegelikult üldse tundagi pole) kui et pannkoogid on lössis ja nätsked.

Viga nr 4: Liiga palju õli

Kui sa valad õli pannile, valgub see tõenäoliselt ühte kohta. Seetõttu lähevad pannkoogid mõne koha pealt kõrbema, kuid mõnest kohast jäävad tooreks, nii et neid on raske ühtlaselt küpsetada.

Pane pannile ainult õige pisut õli ja ära vala seda otse pannile. Kasuta pintslit, pihustit või natukest majapidamispaberit, et pannile ühtlaselt õhuke kiht õli määrida.

Viga nr 5: Tainasse šokolaadi või marjade segamine

Šokolaadilaastude või marjadega pannkoogid – see kõlab armsasti küll, aga kahjuks ei ole see kõige parem mõte. Kui segad šokolaadi või marjad otse tainasse, lähevad need tõenäoliselt selle ajaga, mida pannkook vajab küpsemiseks, juba kõrbema.

Kuidas seda viga parandada?

Selle asemel et šokolaad või marjad taina hulka segada, puista need pannkoogile alles siis, kui see on juba küpsenud.

Viga nr 6: Vale pann ja vale temperatuur

Pannkoogid on tundlikud, nii et õige panni ja paraja temperatuuri leidmine võib natuke aega võtta. Kui kasutad liiga õhukest panni, võivad pannkoogid kõrbema minna, ja kuigi pannkooke tuleb alati praadida suurel kuumusel, ei tohi see siiski liiga suur olla.

Kuidas seda viga parandada?

Parim valik on suur ja raske pann, millel pannkoogid küpsevad ühtlaselt. Õige temperatuuri leidmine võtab natuke aega ja katsetamist, kuid proovi küpsetada temperatuuril, mis on kuni 85–90% maksimaalsest kuumusest, ja see peaks toimima,

Viga nr 7: Pannkookide liiga vara ümberpööramine ja nende uuesti ümberpööramine

Pannkoogi liiga varane keeramine või üle ühe korra keeramine on peaaegu kindel viis pannkoogi katkitegemiseks, kõrvetamiseks või hoopis pooltooreks jätmiseks.

Kuidas seda viga parandada?

Oota, kuni pannkoogi pealmise külje pinnal hakkavad tekkima mullid. Kui mullid lõhkevad, on õige aeg pannkook ümber pöörata – ainult üks kord! Ole kannatlik ja usalda protsessi: pannkoogid ütlevad sulle kõik, mida vaja!

Allikas: Dormeo 

Head Uudised GoodNews