1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinna vanim hotell läbis uuenduskuuri
Tallinna vanim hotell läbis uuenduskuuri

Tallinna vanim hotell läbis uuenduskuuri

St Petersbourg hotelPealinna vanim jätkuvalt tegutsev hotell St. Petersbourg avas pärast renoveerimistöid külalistele taas uksed.

Hotelli omaniku Daniel Shamoon sõnul renoveeriti kogu hotell, kuid säilitati hoone ajalooline hõng. “Ajaloolise ehitise värskendamine oli vastutusrikas ja inspireeriv ülesanne meie sisekujundajale, kes sidus oskuslikult vana hoone moodsate toonide ja huvitavate mustritega,” ütles Shamoon. Hotelli renoveerimistööd kestsid ligi aasta, mille esimeses etapis läbisid uuenduskuuri hotellitoad. “Selle aasta alguses uuendasime ka fuajee ja restorani,” lisas hotelli omanik.

Shamoon ütles, et nende eesmärk on pealinna vanim hotell avada senisest rohkem linna külalistele ja kohalikele elanikele. Lisaks moodsat Vene kööki esindavale restoranile saab kergeid eineid, desserte ja kokteile nautida nüüd ka hotelli fuajees, kuhu uuenduste käigus on muuhulgas lisandunud piljardilaud. Renoveerimistööde käigus tuli fuajees ja restoranis vanade vaipkatete alt välja ilus ja heas korras puitpõrand. “Meie jaoks oli see meeldiv üllatus, mida me uuesti vaibaga kinni katma ei hakanud – jätame unikaalse puitpõranda imetlemiseks kõigile meie külastajatele,” lisas Shamoon.

Neljatärnihotell St. Petersbourg asub Tallinna vanalinnas Rataskaevu tänaval ja on vanim jätkuvalt tegutsev hotell Eestis. Butiikhotellis on 27 erineva interjööriga tuba. Hoone projekteeris 1850. aastal ümber hotelliks nimekas arhitekt Christian August Gabler. Sel aastal tähistab hotell oma 164. sünnipäeva.  Butiikhotell St. Petersbourgi kuulub auhindadega pärjatud Marbella Club Hotels gruppi. Kuulsaimad hotelli külalised on olnud Hillary Clinton ja Ray Charles. Hiljuti lõppenud renoveerimistööd korraldas mainekas Inglise sisekujundusagentuur Andrew Martin.

2014. aasta alguses tunnustas TripAdvisor St. Petersbourgi hotelli tiitliga “Best Romantic Hotel in Estonia”.

Head Uudised GoodNews