1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Silja Serenade ehitati ümber BLRT Grupi laevatehases
Silja Serenade ehitati ümber BLRT Grupi laevatehases

Silja Serenade ehitati ümber BLRT Grupi laevatehases

Foto: Tallink Silja Oy
Foto: Tallink Silja Oy

Reisiparvlaeva M/V Silja Serenade ümberehitus teostati Soome suurimas laevaremonditehases, mis kuulub BLRT Grupi koosseisu.

Kõik laeva Silja Serenade moderniseerimis- ja remonditööd viidi läbi laevaremonditehase Turku Repair Yard kuivdokis kuue nädala jooksul. Laeval tehti torustike ja metallkonstruktsioonide remonditööd, uuendati laeva stabilisatsioonisüsteem ning korrastati päästeseadmed ja –paadid. Lisaks remonditi roolid ja kruvid ning kere veealune osa kaeti jääkindla värviga. Kajutite moderniseerimistööd teostas Huuhka & BLRT Interior.

Foto: Tallink Silja Oy
Foto: Tallink Silja Oy

„Selliste projektide edu on tagatud kõigi kolme osapoole – tellija, tarnija ja laevatehaste – sujuva koostööga projekti igal etapil. Kuna meie partneriteks on usaldusväärsed tarnijad ja alltöövõtjad, siis saame alati pakkuda konkurentsivõimelisi hindu ning tähtaegu,“ ütles Turku Repair Yardi tegevjuht Vesa Marttinen.

Kõik tööd teostati kokkulepitud tähtaegadeks. „Silja Serenade on läbi aegade olnud ilus ja suursugune laev. Tehtud remonditööd aitavad säilitada novaatori staatust Läänemerel ka edaspidi ning samas annavad võimaluse täita meie klientide kõiki soove liinil Helsingi-Stockholm,“ rõhutas Tallink Silja tegevjuht Margus Schults ümberehitustööde vajalikkust.

Foto: Tallink Silja Oy
Foto: Tallink Silja Oy

Turku Repair Yard on Soomes (Naantalis) asuv laevaremonditehas, millele kuulub Läänemere piirkonna üks suurimaid kuivdokke (265m x 70m x 7,9m) ja ujuvdokk (101m x 21,6m x 6,0m). Ettevõtte meeskond on vastavalt vajadusele valmis tegema laevaremonditöid avamerel või sadamas.

Laevatehas kuulub BLRT Grupi koosseisu, mis on Baltimaade üks suurimaid tööstuskontserne. Koostöös kontserni teiste laevatehastega – Tallinn Shipyardiga Eestis ja Western Shiprepairiga Leedus – on Turku Repair Yard võimeline teenindama kõiki Läänemerel liikuvaid laevu. BLRT Grupp pakub kõiki laeva elutsükli jooksul vajalikke kvaliteetseid teenuseid, alustades laeva projekteerimisest ja ehitusest ning lõpetades remondi ja utiliseerimisega.

Head Uudised GoodNews