1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Ruhnu laevaliinidele saab nüüd osta e-pileti
Ruhnu laevaliinidele saab nüüd osta e-pileti

Ruhnu laevaliinidele saab nüüd osta e-pileti

Foto: Tuulelaevad
Foto: Tuulelaevad

Kiirlav Runö hakkab Roomassaare-Ruhnu ja Pärnu-Ruhnu liinidel sõitma neljapäeval ja uudisena saab sel hooajal laevapileti broneerimise asemel osta e-pileti.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul avati e-piletite müük Ruhnu liinidel teisipäevast ja neid saab osta kogu hooajaks, mis kestab 31. oktoobrini. Runöl on 60 reisijakohta, eelmüügist müüakse igal reisil 48 kohta.

“Ülejäänud kohad hoitakse Ruhnu püsielanikele, sest eelkõige on Ruhnu laevaliiklus riigi poolt tellitud avalik liinivedu kohaliku saareelu korraldamiseks ning see on suvel saarele ainuke ühendus muu maailmaga. Kuna reiside ja kohtade arv on piiratud, siis kõik huvireisijad juulis Pärnust kindlasti laevale ei mahu ja sellega tuleb leppida, sest piiratud tingimustes on prioriteet Ruhnu elanikud,” lausus Hiiuväin.

E-pilet asendab broneerimise. Broneeringuid saavad jätkuvalt teha ainult saare püsielanikud.

Runö sõidab kahel liinil. Roomassaare-Ruhnu ülesõit kestab kaks tundi ja kümme minutit ning Pärnu-Ruhnu ülesõit kestab kolm tundi ja kümme minutit. Juba kolmandat aastat maksab Pärnu suunal täispilet 20 ja sooduspilet kümme eurot. Roomassaare suunal vastavalt 16 ja 8 eurot. Sõidugraafikud on samuti sarnased eelmise hooajaga.

Ruhnu reisid on järjest nõutumad ka huvireisijate hulgas. Hiiuväina sõnul on eriti populaarne Pärnu suund, sest sealt toimuvad reisid ka nädalavahetuseks. “Samas Roomassaarest sõites on laevareis tunni võrra lühem ja seetõttu mugavam neile, kes on meresõidu suhtes tundlikumad. Tund aega on merel oluline vahe, kuna Ruhnu asub keset Riia lahte, mis on võrreldes väinadega suurema lainetusega,” rääkis Hiiuväin. “Samuti on Ruhnu laev oluliselt väiksem kui teistel liinidel sõitvad laevad, mis kokku tähendab seda, et laev õõtsutab ja raputab vähegi kõrgema laine ja tuule korral päris tõsiselt. Ruhnu sõitu tasub pikemalt planeerida ja võtta selleks endale aega.”

Runö esimene väljumine toimub on neljapäeval kell 16 Roomassaarest.

Head Uudised GoodNews