1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Maailma ägedaimad seiklusmaratonid
Maailma ägedaimad seiklusmaratonid

Maailma ägedaimad seiklusmaratonid

china_great_wall_marathon_0354_1See postitus paneb kõrvad liikuma neil spordihuvilistel, kellele meeldib joosta – ja suures koguses. Nimelt toome teieni maratonide koorekihti kuuluvad seiklusmaratonid (ingadventure marathons). Ah et mis asjad? Lubage selgitada!

Põhimõtteliselt on seiklusmaraton üks suur eneseületus hästi ilusas ja erilises keskkonnas. Kui maratoni läbimine on jooksja jaoks suur saavutus, siis need maratonid on maratonijooksjale umbes sama suur asi. Toome Sinuni kokku kolm põnevat seiklusmaratoni. Allpool kõigist lähemalt.

Hiina müüri maraton

Müüri maraton on siin postituses toodud kolmest vanim. Legendaarsel ja populaarsel jooksul osaleb igal aastal spordifanatte üle maailma. 5164 Hiina müüri astet panevad proovile ka kõige tugevama füüsisega inimese. Ja kui multitasking on Sinu jaoks juba igapäevane, võid jooksu pealt imetleda ka kaunile Tianjini provitsile avanevaid vaateid. Järgmine maraton toimub juba õige varsti – 17. mail 2014.

Aafrika Suure Viisiku (ing The Big Five) maraton

992902_10151307586394058_372121986_nSee maraton on nagu loodusreis ja jooksuring kokku sulatatult. Paarkümmend kilomeetrit mööda looduskaunist rahvusparki silgata ei ole sugugi paha viis päeva veeta. Pealtvaatajateks on kohalikud “metsloomad”, kellel hoiavad silma peal pargivalvurid. Hea õnne korral saadki võidu joosta näiteks elevantide, ninasarvikute, lõvide ja leoparditega. Kõige riukalikumad pidavat olema elevandid, kes hea meelega rajamärgistusi seitsme tuule poole loobivad.

Aafrika viisiku maraton on nii populaarne, et maraton müüakse sageli välja juba pool aastat ette. Järgmine jooks toimub juba sel suvel – 21. juunil 2014.

Polaarjoone maraton

8144698637_f52518a0b3_bPolaarjoone maraton on mõeldud neile, kellele meeldib joosta nii, et kopsud on täis karget põhjamaa õhku ning külm ähvardab nina kaasa võtta. Maratonikorraldajad ise ütlevad, et nende maraton on the coolest marathon on earth – võta nüüd näpust, kas kõige lahedam või jahedam. Me ütleks, et mõlemat :)

Maraton toimub oktoobrikuus Gröönimaal. Osa teekonnast läbitakse hiigelsuurtel jääväljadel ning rajalt kõrvale kaldumine on keelatud, sest jääkihis võib esineda lõhesid. Hea õnne korral võib kokku joosta ka mõne Jõuluvana abilise põhjapõdraga. Järgmine maraton toimub juba sügisel – 25. ja 26. oktoobril 2014.

Kõikide maratonide pikkus on klassikalised 42,195 km, kuid paljude kõrval toimuvad ka nn poolmaratonid.

Millises välisriigis oled Sina saanud oma kõige meeldejäävamad, metsikumad või erilisemad tervisespordi kogemused?

Lisainfot leiab SIIT!

Estravel

Head Uudised GoodNews