1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Reisikorraldaja Novatours käive kasvas aastaga 21 protsenti
Reisikorraldaja Novatours käive kasvas aastaga 21 protsenti

Reisikorraldaja Novatours käive kasvas aastaga 21 protsenti

Eesti juhtiva reisikorraldaja Novatours OÜ käive kasvas auditeerimata andmetel mullu ligi 21 protsenti, enam kui 17,72 miljoni euroni. Kokku teenindas ettevõte Eestist ligi 27000 turisti ja lõpetas aasta ligi 1,2 miljoni eurose kasumiga.

„Lõppenud aasta oli Novatoursile majanduslikult aegade üks edukamaid ning käesolevaks aastaks prognoosime ligi 16 protsendilist kasvu,“ ütles Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal. „Tegime 2012. aasta plaanid küllaltki ettevaatlikult, kuid juba esimesed kuud näitasid tarbijate käitumises muutusi – reisiotsuseid hakati tegema üha julgemalt. Mullu suvehooajal tõime välja seitse uut sihtkohta, enamuse neist võtsid kliendid väga soojalt vastu,“ lisas Uustal.

Uustali sõnul oli Eesti reisikorraldussektoris mullu pankrotivaba aasta. „Oleme reisihuviliste usaldusele loonud tugevama tugisamba. Kõik suuremad reisikorraldajad tegutsevad turul edasi ka 2013. aastal,” sõnas Uustal.

Uustali sõnul on Novatoursi edu valemiks õiged sihtkohad, tugevad kliendisuhted, kvaliteetne teenindus ning mahtude õige planeerimine.

Aprillis algava suvehooaja sihtkohtade müügi avas Novatours juba mullu detsembris. Traditsiooniliselt kuuluvad suvesihtkohtade hulka 2013. aastal Türgi, Kreeta ja Bulgaaria tuntud puhkepiirkonnad, otselendudega Tallinnast. Lisaks saab alates maist lennata veel kaheksasse tuntud sihtkohta.

„Reisikavas on Horvaatia, Hispaania, Portugal, Sitsiilia, Küprose ja Rhodose saar. Uued piirkonnad on Mallorca saar ning Bodrum ja Marmaris Türgis“, nentis Uustal.

Reisihuvilised eelistavad üha rohkem keskmise või kõrgema kategooria hotelle ning kasvamas on klientide hulk, kes broneerivad reisi varakult ette. Detsembris ja jaanuaris müüs Novatours kokku ligi 35 % oma suvehooaja reisidest, mis on enam kui 2 korda rohkem, aasta varasema perioodiga.

Novatoursi klientide tagasiside kohaselt on reisikorraldaja juures väga oluline stabiilsus, usaldusväärsus ja kogemus. Reisikorraldaja suurendas alanud aasta alguses turismiseadusest tulenevat tagatissummat 530 000 euro võrra kahe miljoni euroni. Eesti reisikorraldajatest on Novatoursil jätkuvalt suurim tagatis.

Novatours osaleb sel aastal, sarnaselt eelmistele aastatele, turimismessil Tourest, kus ettevõte boksis on suur hulk sooduspakkumisi nii lõppevaks talvehooajaks, kui eelolevaks suvehooajaks. Varajase tellija soodustus suvereisidele jätkub kuni veebruari lõpuni.

Head Uudised GoodNews