1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lääne-Virumaa tegeleb aktiivselt piirkonna turismivõimaluste tutvustamisega välisturgudel
Lääne-Virumaa tegeleb aktiivselt piirkonna turismivõimaluste tutvustamisega välisturgudel

Lääne-Virumaa tegeleb aktiivselt piirkonna turismivõimaluste tutvustamisega välisturgudel

Videoklippide tegemisprotsess – Liina Niinemägi ja Kaire Kullik Äntu telkimisplatsil
Autor: Heiki Voosalu

Välisturistidele piirkonna tutvustamiseks on projekti “Virumaa loodus-, lõõgastus- ja kultuuripuhkus tuntuks välisturgudel“ raames internetikeskkondades avaldatud 12 Lääne-Virumaad ja Lahemaad tutvustavat videoklippi.

Kõik 12 turismiturundusklippi on avaldatud kolmes kanalis: eesti- ja ingliskeelsetel  Facebooki fännilehtedel (Lääne-Viru Turism, www.facebook.com/laaneviruturism ja Visit Lääne-Virumaa, Estonia, www.facebook.com/laanevirucountytourism) ning Youtube´i kanalis (Lääne-Viru Turism,www.youtube.com/laaneviruturism). Lisaks saab klippidega tutvuda Lääne-Viru omavalitsuste liidu kodulehel aadressidel www.virumaa.info/maakond/laaneviru_maakonda_tutvustavad_videod ja
www.virumaa.info/turism/videoklipid.

Lääne-Viru maavalitsuse peaspetsialist ja projekti meeskonnaliige Kaire Kullik rääkis, et igasse klippi valiti näited, mis võiksid välisturistis huvi tekitada, misjärel saab turist ise lisainfot otsida näiteks veebilehe www.visitestonia.com kaudu. Klipid on ingliskeelsed ja teemapõhised, milleks on perepuhkus looduses, perepuhkus teemaparkides, pere aktiivsel puhkusel, noored aktiivsel puhkusel looduses, looduspuhkus loodushuvilisele, lõõgastus- ja spaapuhkus, seeniorpuhkus, äripuhkus, noored kultuuriüritustel, mõisapuhkus, kultuuripuhkus, noortepuhkus.

Videoklippide tegemisprotsess – Pilk Käsmu meremuuseumist Käsmu lahele – Autor: Kaire Kullik

Kõige populaarsemaks on siiani osutunud video, mis tutvustab Lääne-Virumaa spaa-puhkuse võimalusi, seda on vaadatud juba ligi 450 korda. Spaad on hetkel üks populaarsemaid artikleid välismaalaste seas, mis tuli välja ka Soome lehest Iltalehti, kus kirjutati Aqva Spa menust põhjanaabrite seas.

Rohkelt on huvi tuntud ka loodust tutvustava klipi vastu, mis on saanud internetis ligi 200 klikki.

Projekti “Virumaa loodus-, lõõgastus- ja kultuuripuhkus tuntuks välisturgudel“ tegevusteks on välisturgudele suunatud internetikampaaniad, kontaktide loomine edasimüüjatega, turismivaldkonda tutvustavad trükised, pressile ja reisikorraldajatele suunatud turundusüritused sihtturgudel,  välisajakirjanike ja reisikorraldajate tutvumisreisid Virumaal, turismimessidel osalemine Saksamaal ja Hollandis.

Projekti teostatakse EAS-i programmist “Turismi turundustoetus avalikule ja kolmandale sektorile” saadud vahendite kaudu. Kaasrahastajateks on Lääne-Viru maavalitsus, Väike-Maarja vallavalitsus, Tamsalu vallavalitsus, Vihula vallavalitsus, Kadrina vallavalitsus, Haljala vallavalitsus, Sõmeru vallavalitsus, Kunda linnavalitsus ning sümboolsete summadega  panustavad mitmed Virumaa ettevõtted. Projekti viib läbi MTÜ Lääne-Viru Turism ning turismiturundusklipid teostas OÜ Saundland.

[iframe src=”http://www.youtube.com/embed/5Xp-3hIiwAI”]

Head Uudised GoodNews