1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. OLE TEADLIK I Mis on noortele uue nutitelefoni juures kõige olulisem?
OLE TEADLIK I Mis on noortele uue nutitelefoni juures kõige olulisem?

OLE TEADLIK I Mis on noortele uue nutitelefoni juures kõige olulisem?

Lähenemas on uus õppeaasta, mis on sel aastal tavapärasest veidi erinev. Seda enam, kui kooliaasta jooksul võib taaskord tekkida hetk, mil noortel tuleb õppetööd jätkata distantsilt. Selleks, et tundides osalemine oleks lihtne, kuid ei käiks rahaliselt üle jõu, on mõistlik soetada multifunktsionaalne nutitelefon, mis sobib kasutamiseks nii vabal ajal kui ka koolitöödeks. Kuidas paljude pakkumiste hulgast just see õige välja valida, õpetavad LG tehnikaeksperdid.

1. Ekraan, mis sobib noorte meediatarbimisharjumustega

YouTube’is videote vaatamine ning erinevad filmid ja seriaalid on igapäevane osa noorte meediatarbimisest, mispärast on uut telefoni valides esmatähtis pöörata tähelepanu ekraani suurusele ja kvaliteedile. Samas ei tohiks ekraan olla liiga suur – telefon peaks mugavalt peopessa mahtuma, et vajadusel saaks seda kasutada ka ühe käega. Vähemalt sama oluline on ekraani heledus, värvikvaliteet ja vaatenurk. Selleks, et kiire elutempoga noortel täiskasvanutel oleks võimalik sisu tarbida ka välitingimustes, aidake tal valida telefon, mille ekraani on hea lugeda ka väga eredas valguses. Soovituslik on valida vähemalt Full HD (1920 x 1080 pikslit) ekraan, mis on tänapäevaste standardite järgi juba absoluutne miinimum.

2. Korralik kaamera nii TikToki kui kooli jaoks

Noored on väga aktiivsed sisuloojad nii Instagramis, Youtube’is kui TikTokis, mille kõigi jaoks on vajalik korralik kaamera. Praegu on kõige populaarsemad telefonid, mis on varustatud nelja tagakaameraga – seal on olemas nii lainurkobjektiiv, sügavusandur ja kõrgekvaliteediline kiirobjektiiv. Tänu neile on võimalik teha väga hea teravusega ja detailseid fotosid ning videoid. Korralik kaamera kulub marjaks ära ka koolitööde tegemisel, kui õpetaja palub jagada tulemusi oma kodutööst või on vaja kiirelt jäädvustada klassiruumis tahvlile kirjutatu.

3. Väiksemahuline aku nullib muud näitajad

Sobiva nutitelefoni valimisel peaksid vanemad pöörama tähelepanu ka aku mahule (mAh) ning aku tühjenemisajale. Rõõm telefonist võib olla väga lühike, kui see juba mõne tunni pärast tühjaks saab. Et telefoni saaks kasutada aktiivselt nii kodus kui liikvel olles, on oluline, et aku peaks vastu vähemalt terve päeva.

4. Mälu vähemalt 32 GB ulatuses

Phones with 16GB built-in memory are already considered obsolete and not large enough. As the quality of the pictures and videos taken with the phones improves, these files take up more space, so choose a phone with a capacity of at least 32GB so that you can take pictures and videos without fear of the phone’s memory being suddenly full. LG smartphones come with 64GB and larger internal memories

5. Uus telefon ei pea olema hirmkallis

Noortel on nutitelefonide ostmisel reeglina palju nõudmisi, mistõttu vanemad pelgavad uue telefoni ostmist, eriti kui vana on veel töökorras. Hirm, et uue telefoni ostmine kujuneb hirmkalliks, on enamasti aga vaid eksiarvamus – poodides on lai valik uute tehnoloogiate ja korralike kaameratega varustatud telefone, mille eest tuleb välja käia vaid 150–250 eurot. Hea näitena võib tuua välja LG K-seeria nutitelefonid, milles on kõik noortele oluline olemas taskukohase hinna juures.

Head Uudised GoodNews