1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Naerame koos! Pühapäeval toimub ülemaailmne naerupäev
Naerame koos! Pühapäeval toimub ülemaailmne naerupäev

Naerame koos! Pühapäeval toimub ülemaailmne naerupäev

Iga aasta esimene maikuu pühapäev on ülemaailmne naerupäev. See on päev, mil kogu maailmas kutsutakse inimesi üles naerma ja jagama rõõmu. See on päev, mil saadakse kokku ja tähistatakse naeru positiivset mõju igapäevaelule. Naer on suurepärane stressileevendaja ning aitab tunda end õnnelikuna ja lõdvestununa.

Sel aastal toimub naeruklubi „Naerame koos” eestvedamisel ülemaailmse naerupäeva tähistamine 7. mail 2023 Tallinnas, Viisi 29 Pääsküla jaamahoones kell 11.00.

Ülemaailmse naerupäeva tähistamine on lihtne – naera südamest ja kutsu oma sõbrad, pere ja kolleegid seda tegema. See on suurepärane võimalus teha midagi rõõmsat ja positiivset ning mõjutada ka teiste inimeste meeleolu. Lisaks sellele on naerul ka tervendav toime, aidates alandada vererõhku, tugevdada immuunsüsteemi ja vähendada valu. Seega, kui soovite tunda end tervemana ja õnnelikumana, siis võtke osa ülemaailmsest naerupäevast ja naerge rohkem!

Lisaks toimub kell 15.30 läbi veebi suur ülemaailmne koosnaermine, mille korraldab Indias asuv rahvusvaheline Naerujooga peamaja.

  • Ülemaailmsele naerupäevalepani aluse 1998.a. Dr. Madan Kataria , naerujooga liikumise looja. Esimene ülemaailmne naerupäev toimus Mumbais 11. jaanuaril 1998. aastal kui 12 000 kohalike ja välismaiste naeruklubide liiget ühinesid meganaerusessiooniks. Esimene naerupäev väljaspool Indiat „Happy-Demic” toimus aastal 2000, Taani pealinnas Kopenhaagenis. Rohkem kui 10 000 inimest kogunesid Raekoja platsile naerma –see sündmus jõudis ka Guinnessi rekordite raamatusse. India arsti naerujooga asutaja Madan Kataria eesmärk oli tuua inimestele naeru ja tervist ning propageerida naeruteraapia positiivseid mõjusid. Tema juhitud naeruklubid kasvasid kiiresti ning juba mõne aasta jooksul levis naeruklubide idee üle maailma. Naeru klubisid on tänaseks loodud enam kui 100 riigis sealhulgas ka Eestis.

 

Head Uudised GoodNews