1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Möödunud aastal peatus majutusettevõtetes rekordarv turiste
Möödunud aastal peatus majutusettevõtetes rekordarv turiste

Möödunud aastal peatus majutusettevõtetes rekordarv turiste

Foto: Kreutzwald Hotel Tallinn
Foto: Kreutzwald Hotel Tallinn

Majutusettevõtete teenuseid kasutas eelmisel aastal 1,9 miljonit välisturisti ja üle miljoni siseturisti, turistide koguarv suurenes aastaga 5 protsenti.

Välisturistid moodustasid sarnaselt eelmistele aastatele ligi kaks kolmandikku turistide koguarvust. 2013. aastal suurenes majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistide arv varasema aastaga võrreldes 4 protsenti. 67 protsenti välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt, teatas statistikaamet.

Majutusettevõtetes peatus neist naaberriikidest saabunud turiste varasema aastaga võrreldes vastavalt 5 protsenti, 8 protsenti ja 14 protsenti enam. Rohkem turiste kui 2012. aastal saabus ka Leedust, Poolast ja Ukrainast. Paljudest Euroopa riikidest turistide arv aga vähenes. Samas Aasia riikidest saabunud turiste peatus majutusettevõtetes neljandiku võrra rohkem kui aasta varem.

Möödunud aastal peatus majutusettevõtetes esmakordselt üle miljoni siseturisti. Siseturiste oli 8 protsenti enam kui 2012. aastal. Üle poole majutusettevõtete teenuseid kasutanud siseturistidest oli puhkusereisil ja 28 protsenti tööreisil. Eelistatuim sihtkoht oli Tallinn, kus peatus 17 protsenti majutusettevõtetes ööbinud siseturistidest. 11 protsenti siseturistidest peatus Pärnu ja 8 protsenti Tartu majutusettevõtetes.

2013. aasta detsembris peatus majutusettevõtetes 222 000 turisti, neist 140 000 välis- ja 82 000 siseturisti. Võrreldes 2012. aasta detsembriga oli välisturiste 7 protsenti ja siseturiste 4 protsenti rohkem. Välisturistidest ligi pool saabus Soomest, neljandik Venemaalt ja 6 protsenti Lätist.

Detsembris pakkus külastajatele teenust 823 majutusettevõtet. Külastajate kasutada oli 18 000 tuba ja 39 000 voodikohta. Täidetud oli 39 protsenti tubadest ja kolmandik voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli 2012. aasta detsembriga võrreldes kahe euro võrra kallim.

Head Uudised GoodNews