1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Lääne-Virumaa eristub turismimessil öö-teemaga
Lääne-Virumaa eristub turismimessil öö-teemaga

Lääne-Virumaa eristub turismimessil öö-teemaga

DSC_0124Reedel algab Tallinnas 23. rahvusvaheline turismimess Tourest 2014.

Lääne-Viru messipinna läbivaks teemaks on turismimessil tänavu „Öö“, mis kajastub nii maakonna pinna kujunduses kui reklaamitavates üritustes – lisaks ööjooksule rattaöö, öösimmanid ja -kontserdid, muuseumiööd, õuduste öö, öised kanuu- ja jalgsimatkad, öine seiklusronimine, öine vähipüük, öised mõisatuurid ja suurepärased ööbimisvõimalused.

Lääne-Viru Maavalitsuse ja MTÜ Lääne-Viru Turismi koordineerimisel esindavad Lääne-Virumaad ühisel messipinnal 14 ettevõtet ja asutust. Lääne-Virumaa kasutuses on taaskord Puhka Eestis halli suurim pind, mida on kokku, nagu eelmiselgi aastal, 60 m2. Maakonna messipinna avab messi esimesel päeval maavanem Einar Vallbaum. Messipinna avamist toetavad Estonian Spirit OÜ, AS MAAG Piimatööstus, Viru Õlu AS, AS Rakvere Lihakombinaat, Sagadi mõis, Palmse mõis, AS E. Strauss, Kaarli talu ja OÜ Norman Ravimtaimed.

Sel korral on ühisel messipinnal väljas Lääne-Viru maakonna suurimad turismiobjektid ehk kõik kolm Lahemaa mõisat koos Rakvere linnusega. Esindatud on SA Virumaa Muuseumide Eesti Politseimuuseum, MTÜ Viru Folk, MTÜ PAIK (Pandivere Paeriik), Karepa Ravimtaimeaed (OÜ Norman Ravimtaimed), Lontova Seikluspark (OÜ TT Lontova), Lammasmäe Puhkekeskus, Jaanioja Käsitöötalu ning Väike-Maarja vald, kes esindab oma piirkonna ettevõtjaid. Traditsiooniliselt on meie messipinnal esindatud ühiselt ka Ida-Virumaal asuvad Avinurme Puiduait (AS E. Strauss) ja SA Kohtla Kaevanduspark-muuseum. Messi ajal toimub küsimustike täitmine, mille alusel loositakse välja auhindu osalevatelt ettevõtetelt ja asutustelt. Ööjooksuga seotud auhinnad on omalt poolt välja pannud MTÜ Rakvere Maraton.

Eraldi pinnal on turismimessil Lääne-Virumaalt esindatud ka Aqva Hotel & Spa.

Ühisel Lääne-Viru maakonna messipinnal osaletakse maavalitsuse koordineerimisel ja toetusel aastast 2007. Eesmärgiks on seatud tutvustada Lääne-Viru maakonna puhkuseveetmise võimalusi, uusi turismitooteid, suurüritusi ja muud põnevat. Messipinna maksumuse tasumist toetab Lääne-Viru Maavalitsus. Iga osalev ettevõte ja asutus panustab sümboolse summaga messipinna ja organisatoorsete kulude katmisesse.

23. rahvusvaheline turismimess Tourest 2014 toimub 14.-16. veebruarini Tallinnas Näituste Messikeskuses.

Sissepääs on kutse või piletiga.
Üksikpileti hinnaks on 2 eurot, perepiletil 3 eurot (3 inimest).

Head Uudised GoodNews