1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Miki Hiirega merele ehk Disney Cruise Line
Miki Hiirega merele ehk Disney Cruise Line

Miki Hiirega merele ehk Disney Cruise Line

disney2Ei ole uudis, et meie Estravelis oleme tõelised kruiisifännid ja soovitame neid aktiivselt ka oma sõpradele ehk Sinule! Nüüd aga oleme majja toonud uue kruiisimise viisi, mis isegi meil täiskasvanutel silmad särama lööb. See on üks väheseid kohti maailmas, kus lapsed saavad tunda end tõeliste printsesside, piraatide, haldjate ja muude muinasjutuliste tegelastena. See veider, lõbus ja värvikirev maailm asub Disney Cruise Line’i laevadel.

Muinasjutulised laevad on seilanud maailmamerd juba pikki aastaid, kuid Eesti turul veel suhteliselt tundmatud. Tegelikult on tegemist ülimalt kõrgelt hinnatud kruiisifirmaga. Aastast aastasse nopivad just Disney laevad esikohti erinevate reisiajakirjade ja -blogide toppides. Peredele mõeldud kruiiside seas on Disney absoluutses tipus, kuid väga palju plusspunkte saadakse ka avarate ja mugavate kajutite eest. Selleks, et teada saada, mida üks kruiis koos Disney võlumaailma tegelastega endast kujutab, olemegi  kokku pannud väikese ülevaate.

Miki Hiir viib pered maailma vallutama

Ja just seda ta teeb! Tegemist ei ole vaid üht liini seilava kruiisifirmaga. Laevu on neil kokku tervelt neli ja erinevaid marsruute sama palju korda viis. Sihtkohtade nimistust leiab sellised nimed nagu Alaska, Bahama, California rannik, Kariibid, Euroopa ja Panama kanal. Lisaks on võimalik Miki ja tema sõpradega ka üle Atlandi ookeani seilata.

disney3Kariibe sisaldavad marsruudid algavad tavapäraselt Port Canaverali sadamast, mis on ideaalne neile, kes juba on või alles plaanivad külastada ka maapealset Disney imedemaad ehk Disney Worldi Orlandos. Lisaks jäävad lähedusse ka ülipõnevad Kennedy Space Center ja Universali filmistuudio. Tundub nagu üks nalja ja seiklust täis puhkus?

Et paremat pilti silme ette maalida, siis toome välja mõned näited:

  • 7-öine Lääne-Kariibi kruiis
    Marsruut: Port Canaveral, Florida; Key West, Florida; päev merel; Grand Cayman, Kaimanisaared; Cozumel, Mehhiko; päev merel; Castawat Cay (Disney erasaar); Port Canaveral, Florida.
  • 7-öine Vahemere kruiis
    Marsruut: Barcelona, Hispaania; päev merel; Villefrance (Monte Carlo), Prantsusmaa; Firenze (La Spezia), Itaalia; Rooma (Civitavecchia), Itaalia; Napoli (Pompeii), Itaalia; päev merel; Barcelona, Hispaania.
  • 7-öine Alaska kruiis
    Marsruut: Vancouver, Kanada; päev merel; Tracy Arm, Alaska; Skagway, Alaska; Juneau, Alaska; Ketchikan, Alaska; päev merel; Vancouver Kanada.
  • 15-päevane kruiis läbi Panama kanali
    Marsruut: Miami, Florida; Key West, Florida; päev merel; Cozumel, Mehhiko; 2 päeva merel; Cartagena, Columbia; Panama kanal; 4 päeva merel; Puerto Vallarta, Mehhiko; Cabo San Lucas, Mehhiko; päev merel; San Diego, Califronia.

Mis marki laevaga Miki sõidab?

disney7Ilmselgelt ei saa Miki Hiir ega tema sõbrad sõita millegi muu kui Disney oma laevadega. Kokku on neid masinapargis neli ning ka nende nimesid ei pea kaugelt otsima – Disney Dream, Disney Fantasy, Disney Magic ja Disney Wonder. Neist kaks esimest on uuemad ja kaks viimast vanemad alused, kuid kindlasti ei ole ühed teistest halvemad.

Oleme varasemalt kirjutanud igasugu erinevatest imevidinatest, mida tänapäeva kruiisilaevadele peale, külge ja alla pannakse ning selle poolest ei erine ka Disney. Võttes näiteks ettevõtte kõige uuema laeva, milleks on Disney Fantasy, võib sellelt leida:

  • 14 seiklust täis dekki
  • Ruumi mängida, joosta ja kukerpallitada 4000-le reisijale ja 1450-le töötajale
  • Kokku 1250 mugavat, avarat ja lastesõbralikku kajutit
  • 10 erinevat kajutikategooriat, millest enamik mahutavad kuni 4 reisijat. Eraldi kajutid on ka 5-liikmelistele peredele!
  • Mitmeid söögikohti, millest mõned on mõeldud ka ainult täiskasvanutele . Üheks suureks plussiks kõikidel Disney kruiisidel on rotating dining, mis tähendab, et söögikorrad toimuvad vaheldumisi vähemalt kolme paiga vahel. Samas teenindav personal liigub alati restoranist-restorani kaasa.
  • Kino- ja teatrisaalid, kus saab hommikust õhtuni nii uuemaid kui ka vanemaid Disney multikaid ja filme vaadata. Lisaks toimuvad teatrisaalides suursugused show’d, kus kõik lemmiktegelased tantsivad, laulavad ja hea õnne korral ka trummi löövad.
  • Lisaks teatritele ja kinodele leiab nii Fantastylt kui ka teistelt laevadelt erinevaid lasteklubisid. On olemas erinevad kohad, kus mänguautomaatidega mängida, Disney multikatest tuttavaid kostüüme proovida, perega lauluhääli treenida või lihtsalt muusikat kuulata. Tegevust leidub kõigile alates 3-kuusest pisibeebist kuni 17-aastase nooreni.
  • disney6Laia valiku basseine nii kõige pisematele, kui ka ainult lastevanematele. Üheks vingeimaks veeatraktsiooniks on AquaDuck ehk klaasist veetoru, mis viib Sind sõidule ümber laeva. Toru algab laeva korstna otsast ja lõpeb neli dekki allpool.
  • Varem mainitud alad, mis mõeldud ainult täiskasvanutele. Kuna Disney laevadel töötavad lapsehoidjad ka peale õhtusööki, on lapsevanematel võimalus end peale pikka päeva ka korra vabaks lasta. Ainult vanematele mõeldud kohtade seas on nii basseine, restorane, baare kui ka ööklubisid – igaühele oma!
  • Muidugi ei puudu laevalt ka mõnusaid hoolitsusi jagav spaa ja trennisõpradele mõeldud jõusaal.

Kruiis Miki Hiirega ei ole eales igav!

Selles võime me küll kindlad olla! Lisaks kõikidele võimalustele, mida pakuvad laeval asuvad klubid, basseinid, söögikohad, teatrid ja kinod, on Disneyl varuks veel nii mõnigi trikk!

Näiteks võib laeva erinevates paikades kokku joosta Miki Hiire ja piilupart Donaldi endaga. Sellisel juhul on lausa kohustuslik nende tegelastega ka pilti teha! Muidu ei usu küll ükski kooli- ega lasteaiakaaslane, et laps on päris Plutol ninaotsast kinni võtnud. Lisaks toimub vähemalt ühel õhtul kruiisi jooksul ka ilutulestik.

disney8Õhtused peod ei ole samuti nendel laevadel tundmatud – seda muidugi enne magamamineku aega. Reegliks on, et kruiisi esimesel õhtul toimub üks suur tantsupidu, kus jalga saab keerutada perekeskis, uute sõpradega, laevapersonaliga või hoopis mõne Disney tegelasega.

Erinevatelt paljudest teistest kruiisifirmadest on Disney kruiisidel hinnas ka piiramatu kogus karastusjooke, kohvi ja teed. Ei mingeid joogipakette või muud, mille pärast enne kruiisi muretseda.

On vist selge, et merereis Miki Hiire, piilupart Donaldi või Peeter Paaniga ei ole kohe kindlasti igav! Kui Sinulgi tekkis huvi ühe hinnatuima kruiisifirma reiside vastu ja soovid oma pere pisemad muinasjutulisele teekonnale viia, siis võta meiega julgelt ühendust!

Fotod: Disney Cruise Line

Lisainfot leiab SIIT!

Estravel

Head Uudised GoodNews