1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada head sündmust
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada head sündmust

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Triinu Toomela annab nõu, kuidas korraldada head sündmust

Täna on aastavahetus ja peod on eriti aktuaalsed. Raadio 2 saates “R2 Pulss” tegi saatejuht Robin Juhkental intervjuu sündmuste korraldamise eksperdi ja Soulteam asutaja Triinu Toomelaga, kes andis nõu, kuidas korraldada head sündmust.

R2 Pulss: Triinu Toomela ja Robin Juhkental. Foto: GoodNews

Sündmuseid korraldatakse praegu palju

Triinu tõi sündmuste korraldajana välja, et ettevõtetes korraldatakse praegu sündmusi palju. Eriti rasketel aegadel on tema sõnul tegelikult oluline inimesi hoida. Sündmused on ju pikalt ära jäänud koroona ajal, nii tahetakse neid teha.

R2 Pulss: Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Tähtis on mõelda, mis on sündmuse eesmärk

Täiusliku peo valemi esimeseks sammuks nimetas Triinu, et tuleb mõelda, miks sündmus üldse korraldatakse, mis on selle eesmärk ja mida sellega soovitakse saavutada.

Ta tõi näite, et suve- ja talvepäevad on tavaliselt tehtud selleks, et oma töötajaid märgata, tunnustada ja inspireerida.

Kui on paika pandud, mis on eesmärk, saab panna paika, millist sündmust korraldada. Olgu see siis vastuvõtt, gala või hoopis hommikune brunch

R2 Pulss: Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Arvesta, kellele sa sündmust korraldad

Tähtis on ka, kellele sündmust korraldad. Triinu tõi näite, et pole mõtet teha hipidele uhket smokingusündmust – nad ei tunne end seal hästi. Mõnele lähevad stiilipeod hästi peale, teisele mitte.

„Sündmuse teevad inimesed ja kui nemad ei ole valmis selleks, et kostüüme selga panna, pole sündmus pooltki nii äge, isegi kui on temaatilised dekoratsioonid, esinejad vms. Nii et kindlasti mõtle, mis inimestele sobiks,“ soovitas ta.

R2 Pulss: Triinu Toomela. Foto: GoodNews

Kõige suuremaks väljakutseks on tööandjatele see, kuidas korraldada hea sündmus nii millennial’idele kui ka vanadele olijatele, kes on olnud ettevõttes algusaastatest saadik.

„Eesmärk on ettevõtte töötajaid tervikuna tunnustada ja tänada,“ nendib ta.

Inimesed on ka väga valivad, mis sündmusele minna. Nii et Triinu soovitab eelkõige oma inimestega rääkida. Seda ka isiklike sündmuste puhul. Võib ju korraldajana arvata, mis toit ja muusikažanr inimestele meeldib, aga tegelikult ei pruugi see niimoodi olla, kui inimestelt üle ei küsi.

R2 Pulss: Robin Juhkental. Foto: GoodNews

Seda viga teha ei tasu

Aga mis on suurim viga sündmuste korraldamisel? Kunagi ei tohiks teha järeleandmisi oma inimeste pealt. Ka hea söök peab alati olema – see jääb inimestele alati meelde. Kui söök on halb või saab otsa, jääb sündmus selle poolest meelde.

R2 Pulss: Triinu Toomela ja Robin Juhkental. Foto: GoodNews

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews