1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. KUUSEEHETE TRENDID I Klassikalised jõuluvärvid on taas moes
KUUSEEHETE TRENDID I Klassikalised jõuluvärvid on taas moes

KUUSEEHETE TRENDID I Klassikalised jõuluvärvid on taas moes

Jõulukuuse ehtimisel on ringiga tagasi jõudnud traditsioonilised jõuluvärvid punane ja roheline, uued tulijad on navy blue ja must. Jätkuvalt on aukohal looduslähedus: käbid, kõrrelised ja pihlakaoksad, rääkis sisekujundaja ja TV3 „Abikäsi“ saatejuht Jana Palm Mustamäe Sinsay kaupluse avamisel.

Foto: Sandra Süsi

Enne kaunistuste lisamist soovitab Palm alustada jõulutuledest, mis loob toas mõnusa jõulumeeleolu. „Kuna pistik on põranda lähedal, alusta tulede sättimist altpoolt üles. Ära karda erineva kuju ja suurusega tulesid, sest need lisavad puule kontrasti,“ rääkis Palm.

Foto: Sandra Süsi

Seejärel on aeg lisada kuusele erineva kuju ja suurusega kaunistusi. Kasutada võib tema sõnul kõike, mis meeldib, olgu selleks kodus juba olemasolevad kuuseehted, disainerehted, aga ka ise meisterdatud jõulukaunistused. „Hea oleks erinevaid stiile kombineerida, et luua kuusele mitmemõõtmeline välimus,“ soovitas ta.

Foto: Sandra Süsi

Naturaalsete ja orgaaniliste tekstuuride, näiteks puidu kõrvutamine säravate materjalidega loob tema sõnul viimistletud ja läbimõeldud tulemuse.

Foto: Sandra Süsi

Palmi sõnul on iga pere jõulukuusk oma nägu ja hindeid keegi lõpptulemusele ei anna. „Tegelikult kehtib kuuse ehtimisel vaid üks reegel – kuuse kaunistamisse tuleb kaasata kogu perekond, et luua koos ilusaid mälestusi,“ lisas ta.

Foto: Sandra Süsi

Kuuseehete trendid aastal 2022:

  • Navy blue ehk tumesinine. See sinine toon on loomult puhas ja karge, tänu millele saab seda kombineerida nii neutraalsete, kuldsete, erkpunaste kui ka roheliste toonidega. Imeilus jääb ka navy blue ja valge kombinatsioon, sobides ideaalselt näiteks skandinaavia stiilis kodudesse.
  • Must töötab alati. Must on muude dekoratsioonide näol olnud juba aastaid väga populaarne ja üsna loogiline, et see lõpuks ka kuuseeheteni jõudis. Musta värvi kuuseehteid kasutavad sel aastal ilmselt kõik trenditeadlikud kodukaunistajad. Musta saab ideaalselt kombineerida näiteks kuldse, hõbedase või valgega.
  • Punane ja roheline teevad comeback’i. Klassikalised jõuluvärvid roheline ja punane on ringiga tagasi jõudnud ja neid tasub kombineerida nii omavahel kui valgete ja kuldsete toonidega. Samuti sobivad nende juurde suurepäraselt naturaalsed toonid ja looduslähedased ehted.
  • Muinasjutuline Pähklipureja temaatika on ka sel hooajal väga südamelähedane, andes võimaluse fantaasial lennata ja julgelt erinevaid värve kombineerida. Nii ehete kui dekoratsioonidena saab kasutada Pähklipureja sõdureid. Neid täiendavad rohelised, punased ja sinised jõulukuulid, millele võib lisada samades toonides erikujulisi kuusekaunistusi. Mõnusat aktsenti lisavad ka mustad ja valged kuuseehted.
  • Taaskasutus on popp. Kõige looduslähedasem valik on ise teha või leida loodusest erinevaid elemente, millest ehteid teha. Näiteks võib kuusele lisada käbidest meisterdatud ehteid, rannast korjatud kõrrelisi, punaseid pihlakaoksi ja jämedamast kinkepaelast lipsukesi.
Head Uudised GoodNews