1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Erilised autod meie teedel: uhketest uunikumidest must-valge lehmalaikudega kunstiteoseni
Erilised autod meie teedel: uhketest uunikumidest must-valge lehmalaikudega kunstiteoseni

Erilised autod meie teedel: uhketest uunikumidest must-valge lehmalaikudega kunstiteoseni

Selle suve alguses kuulutas Volkswagen välja kampaania, et leida Eestimaa pealt üles kõige erilisem Volkswageni sõiduauto. Praeguseks on teada antud lausa kümnetest ja kümnetest põnevatest sõidukitest, mida on eriliselt modifitseeritud, restaureeritud, millel on põnev ajalugu või lihtsalt oluline koht omaniku südames. Milliseid erilisi Volkswageneid liigub Eestimaa teedel?

Foto: Erakogu

„Kuulutasime eriliste sõidukite otsimise kampaania välja seoses Volkswageni 85nda aastapäevaga. Teadsime, et kuna Volkswagen on ikkagi kõige populaarsem automark Eestis, mida on siin kokku registreeritud üle 116 000, siis kindlasti peab nende seas olema ka väga erilisi pärleid. Ja osad neist leidsimegi üles,“ rõõmustas Volkswageni müügijuht Kristjan Salak. „Meile anti teada küll vingelt tuunitud masinatest, lihtsalt rariteetsetest Volkswagenitest jne, aga alati polegi läikiv metall kõige tähtsam. Seega oleme eriti rõõmsad nende lugude üle, kus räägiti tavalisest Volkswagenist, mille on teinud samas eriliseks omanikuga läbitud seiklused ja kirev ajalugu.“

Salak tõi näitena välja lehma sarnaselt musta-valge kirjuks maalitud Golf II-e, mille teeb peale vinge maalritöö ka eriliseks teekond, kuidas see noore omaniku kätte sai. Peale pikka taastamist sõideti sellega rallit, osales koolilõpu loovtöös, kuni sattus varaste kätte, kes selle katusele keerasid. See aga usinat omanikku ei heidutanud, sest sõiduk sai taas sõidukorda tehtud.

Foto: Erakogu

Päris paljud kampaania raames üles antud sõidukid on ise ümber ehitatud matkabussiks või on mindud traditsioonilise hipibussi teed. Lisaks ka põnevaid uunikume ja rariteete, mida Eesti teedel liigub ringi ainult üks eksemplar. Leidub ka näiteks erkoranž 1979. Volkswagen Transporter buss, mis on restaureeritud ja teenib Orava vabatahtlike päästjaid, või näiteks Volkswagen Polost ümber ehitatud Monster Truck’i laadne tarbesõiduk, või isegi Volkswageni busside sarnaseks tehtud lastevoodi ja mudelid.

„Kõikidest meile teada antud erilistest sõidukitest ja nende lugudest saab ülevaate kodulehelt,“ märkis Salak.

Head Uudised GoodNews