1. Avaleht
  2. Kampaania
  3. JÕULUABILISED! Koolinoortel on võimalus jõuluvaheajal taskuraha teenida
JÕULUABILISED! Koolinoortel on võimalus jõuluvaheajal taskuraha teenida

JÕULUABILISED! Koolinoortel on võimalus jõuluvaheajal taskuraha teenida

jouluvaljapanek-2016Maxima Eesti personalijuht Kristiina Kanguri sõnul ootavad kõik jaeketi kauplused üle Eesti ajavahemikul 23. detsember kuni 8. jaanuar tasustavale tööle vähemalt 16-aastaseid koolinoori jõuluabilisteks.

Algatuse autoriteks on jaeketis suvel tööl olnud koolinoored, kellest mitmed on avaldanud huvi ka talvisel koolivaheajal töötamise vastu. “Noortele on see kerge võimalus esimest töökogemust ja taskuraha teenida, meie töötajatele – asjakohane abi kaubandusaasta kiireimal ajal,“ selgitas Kristiina Kangur. “Näiteks saavad noored müügisaalis tooteid välja panna või kassas aidata ostud kottidesse pakkida.“

Kõik jõuluabilised saavad enne tööle asumist väljaõppe. “Juhendajad selgitavad nii noore valitud töö põhimõtteid kui ka seda, kuidas saab valitud tööd võimalikult kergelt ja turvaliselt teha. Näiteks on oluline teada, kuidas tõsta kaupu täis poekotti nii, et endale liiga ei teeks,“ täpsustas Maxima Eesti personalijuht.

Kindlasti arvestab jaekett kõigi erisustega, mis kehtivad noorte töötamisele. “Noortel on lühendatud tööaeg ja tööle asumise eelduseks on tema vanema nõusolek,“ tõi näiteid Kristiina Kangur. “Samas saavad nad nagu ka põhitöötajad lisaks töötasule muuhulgas tööriideid ja igapäevaselt töö juures tervislikult süüa.”

Head Uudised GoodNews