1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Elron: lahendame kõik tõrked
Elron: lahendame kõik tõrked

Elron: lahendame kõik tõrked

01. jaanuarist Eesti reisirongiliiklust korraldama asunud AS Eesti Liinirongid ehk Elron püüab esimestel päevadel esinenud tõrked kiirelt lahendada. Kuna muutused reisirongiliikluses on suured, loodab ettevõte uued rongid ja süsteemid täielikult häälestada kuni kahe kuuga.

„Uued rongid on reisijate poolt väga hästi vastu võetud, kuid kõigi väga suurte muutuste puhul tuleb ette tõrkeid, mida oleme maksimaalse võimaliku kiirusega kõrvaldanud,” rääkis Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. „Usun, et suudame paari kuuga uue reisirongiliikluse täielikult paika saada, esmajärjekorras piletimüügi ja sõiduplaanide teavituse. Mitmed positiivsed muutused sõiduplaanides toimuvad jooksvalt: näiteks kahekordistub väljumiste arv Tallinn-Tartu tavaliinil, Tallinn-Rapla liinil lisame väljumisi. Kõigist uuendustest anname koheselt teada.”

“Tervikuna kasvab reisijateveo maht 2014. aastal eelmise aastaga võrreldes 50%,” sõnas Andrus Ossip. “Ühe reisijateveo kilomeetri maksumus on muudatustest tulenevalt maksumaksja jaoks 25% soodsam, mis võimaldab sama raha eest pakkuda oluliselt rohkem väljumisi. 01. jaanuarist on juba kahekordistunud väljumised Narva, Viljandi ja Türi liinil.”

„Peamised muudatused, mis oleme ette võtnud, oleme teinud kahel põhjusel: esiteks selleks, et kogu Eestis oleks kasutusel kaasaegsed reisirongid, mis pakuvad võimalikult paljudele inimestele võimalust eelistada raudteetransporti ning teiseks, et reisijatevoe teenuse pakkumine oleks riigile võimalikult kulutõhus,” märkis Elroni juhatuse liige Riho Seppar. „Rongi kui transpordivahendi populaarsus on Eestis tänu uutele rongidele ja laienenud reisivõimalustele märkimisväärselt tõusnud. Meie soov on pakkuda innovatiivset, kiiret, mugavat, turvalist ja keskkonnasõbralikku ühistransporditeenust, mis on hea soodne alternatiiv auto või bussi asemel.”

Alates 1. jaanuarist teenindab Elron kogu Eesti riigisisest reisirongiliiklust, milleks kasutab 18 elektrirongi ja hetkel 13 diiselrongi. 6 kuu jooksul lisandub veel 7 uut diiselrongi. Uued elektrirongid maksid 79,5 miljonit eurot. Diiselrongide ostmiseks on Elroni ja Stadleri vahel sõlmitud ligi 200 miljoni euro suurune 20aastane kapitalirendileping. Elroni uute reisirongide kasutuselevõtmine kuulutati novembris toimunud Eesti logistika aastakonverentsil 2013. aasta logistikateoks.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elroni (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 01. jaanuarist 2014 uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust siseriiklikel rongiliinidel. 
Ettevõttes on 225 töötajat.

Head Uudised GoodNews