1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Eestlane valiti maailma parimaks baarmeniks
Eestlane valiti maailma parimaks baarmeniks

Eestlane valiti maailma parimaks baarmeniks

Laur Ihermann võitis 8. juunil Prahas Mattoni Grand Cocktail Competitioni, millega selgitati välja maailma parim alkoholivabade kokteilide valmistaja.

Iga riigi esindaja pidi valmistama laval seitsme minuti jooksul kolm identset alkoholivaba kokteili, mille kalorisisaldus ei tohtinud olla kõrgem kui 65 kalorit 100 milliliitri joogi kohta. Samal ajal tuli rääkida inglise keeles kokteili inspiratsioonilugu. Kohtunikud hindasid kokteili maitset, aroomi, innovaatilisust, kokteili valmistamise lihtsust ja esitlust.

Teise koha saavutas Stefan Haneder Austriast ja kolmanda Agnieszka Cieslar Poolast. Eriauhindadega pärjati Stefan kõige innovaatilisema kokteili eest ja Laur parima tehnilise soorituse eest.

MM-ist võttis osa 20 riiki. Võistlus leidis aset Praha vanalinna peaväljakul ja seda tuli vaatama tuhandeid pealtvaatajaid.

Eesti on võitnud antud võistluse ka varem, 2014. aastal, kui võitjaks tuli Krista Meri. Sügisel Tallinnas toimunud World Cocktail Championshipi võitis samuti eestlane, Karina Tamm. Seega hoiavad Eesti baarmenid nii alkoholiga kui ka alkoholita kokteilide maailmameistritiitlit.

Head Uudised GoodNews