Avaleht Vahva Parim alkoholivabade kokteilide valmistaja töötab Noa restoranis
Parim alkoholivabade kokteilide valmistaja töötab Noa restoranis

Parim alkoholivabade kokteilide valmistaja töötab Noa restoranis

Tallinnas toimunud baarmenite võistlused alkoholivabade kokteilide valmistamises võitis teist aastat järjest Laur Iherman NOA restoranist.

„Igapäevaelus oleme pidevalt segaduses asjadest, mis meid ümbrisevad, olgu selleks viis, kuidas näeme asju või kuidas neid maitseme või näeme värve. Seetõttu olen ma valmistanud enda kokteili läbipaistvana, nii et kui sulete silmad ja puhastate mõtted ettekujutustest, mida värvid teile annavad, vabastage end, eemaldage taust ja nautige seda jooki. Selles mokteilis on kofeiin, et avada teie meeled seiklusteks, valge šokolaadi siirup, et teha elu magusamaks, tüümian, mis annab mokteilile keha ja mõistagi mineraalvesi, et puhastada meeled. Namaste!“ ütles võitja.

Uus moesõna „mokteil“ on alkoholivaba kokteil.

Teise koha saavutas kokteilivõistluste raudvara Hirja Niit (Kalevi Jahtklubi restoran), väärikale kolmandale kohale võitles end aga Heleen Välba (Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni Koolituskeskus).

Parimaks noorbaarmeniks (kuni 24 eluaastat) tunnistati Kris-Marii Kaska (Kalevi Jahtklubi restoran). Kõige veatuma tehnilise soorituse tegi Diana Tšistjakova (Kaks Kokka).

Võistlustest võttis osa 20 kokteilivalmistajat üle Eesti, keda hinnati nii kokteilide valmistamise tehnika kui ka joogimaitse osas. Kokteilis ei tohtinud olla üle 65 kalori 100 milliliitri kohta.

Kokteile hindasid Eesti tunnustatumad sommeljeed ja kokad, teiste asjatundjate seas ka kulturist Ott Kiivikas.

Võitja sõidab juunis Eestit esindama MM-ile Prahasse.

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni meistrivõistlused toimuvad 1995. aastast.

Kommentaarid