1. Avaleht
  2. Maailmas
  3. DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Valgevenelanna Natasha Shliakhava: kurjuse vastu peab võitlema headusega
DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Valgevenelanna Natasha Shliakhava: kurjuse vastu peab võitlema headusega

DANIELI VIDEO VALGEVENE SÕBRAGA I Valgevenelanna Natasha Shliakhava: kurjuse vastu peab võitlema headusega

Daniel Viinalass jagas oma Facebookis teist vestlust oma sõbra Natasha Shliakhavaga Minskist, kes jagas Valgevenes toimuvat.

Rahvas hoiab kokku

Natasha sõnul on toimuv olnud suur šokk tema jaoks juba valimispäevast, kuna esimesed sündmused toimusid praktiliselt tema maja ees.

Praegu on hakanud rahvas tema sõnul väga kokku hoidma. “Kui keegi läheb kuskile, siis alati kontrollime lähedasi, et kas nad jõudsid kohale,” selgitab ta. “Alati vaatad üle õla ja kontrollid oma lähedasi ning ei taha üksinda tänavatele jääda.”

Liigutakse peamiselt koos ning peetakse pidevalt ühendust – kui keegi vaatab televiisorist uudiseid, kontrollib ta, et tema lähedased konfliktipiirkonnas ei oleks.

Kinnipeetud taastuvad kodus

Kinnipeetud on Nataša sõnul üsna raputada saanud ning tema sõbrannagi tuli pärast vabanemist kodu kõrvale kohvikusse värisevate kätega. Ka teistkordsel vahelejäämisel esitatakse juba kriminaalsüüdistus, seega suurem osa vabastatutest püsib kodus ning taastub šokist.

Kõik kinnipeetud ei teinudki midagi. Natasha sõnul pandi ühte patta kõik – kes kõndis niisama juuksurisse ja kes protesteeris. Dokumentides on kirjas, et nad osalesid ebaseaduslikus protestis või hakkasid vahistamisele vastu.

Minsk pole tema sõnul ka väga suur ning kõik inimeste lood lähevad südamesse.

Lahke tegu levib üle maailma

Valgevenes toimuvad protestid on hämmastavalt rahumeelsed. “Rahval on kõrini sellest ebaõiglusest ja kurjusest,” selgitab Natasha, miks tema arvates on protestid nii rahumeelsed. “See on nagu positiivne ahelreaktsioon – kui tehakse üks heategu, siis see levib üle terve maailma.

Protesteerijatel pole tema sõnul relvi, sest nad ei taha võidelda kurjusega kurjuse vastu – kurjuse vastu saab headusega. Tema sõnul on küll ka kirglikumaid provokaatoreid. “Aga üldiselt neile öeldakse, et rahune maha,” selgitab ta.

Vaata täispikka vestlust!

Belarus update #2

Posted by Daniel Viinalass on Teisipäev, 18. august 2020

Head Uudised GoodNews