1. Avaleht
  2. Tee ise
  3. Barbora leidis paberkotile uue kasutusvõimaluse
Barbora leidis paberkotile uue kasutusvõimaluse

Barbora leidis paberkotile uue kasutusvõimaluse

Toidu- ja esmatarbekaupade e-pood Barbora kutsub kliente valmistama e-poe tellimusest üle jäänud paberkottidest jõulususse, mille täidavad Barbora toidukullerid üllatustega.

„Toidukullerist on saanud paljudele Eesti inimestele heas mõttes allegooriline pereliige või päkapikk, kes hoolitseb, et kodus oleks alati piisavalt wc-paberit, kohvi peale piima ja hommikul ka midagi sussi sisse panna, ometi pole toidukulleri saabumine ülemäära oodatud sündmus. Sellise väikese heateoga soovime tuua toidukulleri oma kliendile senisest olulisemalt lähemale,“ ütles ettevõtte tegevjuht Kirke Pentikäinen.

Jõuluüllatuse saamiseks voldi või meisterda Barbora paberkotist jõulususs, kaunista see oma maitsele vastavalt ja  riputa välisukse külge vahetult enne Barbora e-poest tellitud kauba saabumist. Jõulususse täidavad Barbora toidukullerid üllatustega kuni 24. detsembrini.

„Mingeid eritingimusi või nõudeid, kuidas suss peab olema tehtud, meil ei ole. Pigem ongi algatuse eesmärk anda peredele jõuluajal üks vahva tegevus, mida koos ette võtta ja viis kodus olevate paberkottide taaskasutamiseks,“ lisas Pentikäinen.

„Paberkoti keskkonnasõbralikkus on küsitav, kui me kasutame seda vaid ühe korra, samas on selle taaskasutamiseks lugematul hulgal võimalusi, jõulusoki voltimine ja meisterdamine vaid üks nendest,“ ütles Kirke Pentikäinen.

Tema sõnul saab paberkotti kasutada ka näiteks koduse prügi, sh paberi ja papi, pakendite, taara ja klaasi kogumiseks ning biojäätmete komposteerimiseks, samuti väiksemate jõulukingituste pakkimiseks, kooliõpikute ja raamatute katmiseks, lastele joonistuspaberiks või muudeks tubasteks käelisteks tegevusteks.

Võimalik juhend paberkotist jõulusussi meisterdamiseks

Vaja läheb:

1 paberkott
käärid ja pliiatsid
naaskel ja värviline lõng või liim
materjalid kaunistamiseks

1. Joonista paberkoti esi- ja tagaküljele keskele hariliku pliiatsiga sussikuju nii, et ülemine osa oleks täpselt sangade all.

2. Lõika paberkotist välja kaks ühesugust sussi. Jäta kotisangad susside külge – sangade abil saad sussi hiljem ukse külge riputada.

3. Pane sussid üksteise peale ja tee äärtesse naaskli abil augud. Iga augu vahe olgu 1 cm. Mõni auk tee ka sussi keskele esiküljele.

4. Vali meelepärast värvi lõng, aja see läbi tugeva nõela ja õmble sussid omavahel kokku. Sussi esikülje võid eraldi värvi lõngaga kaunistada.

5. Kui sul naasklit pole, võid sussid omavahel liimiga kokku kleepida.

6. Kaunista suss vabalt valitud vahenditega.

Head Uudised GoodNews