1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. BLACK FOOD FESTIVAL I 4 nutikat ideed, kuidas kingitus sisukaks pakkida
BLACK FOOD FESTIVAL I 4 nutikat ideed, kuidas kingitus sisukaks pakkida

BLACK FOOD FESTIVAL I 4 nutikat ideed, kuidas kingitus sisukaks pakkida

Juba 17. septembril toimub Tallinnas Põhjala tehases elustiiliüritus Black Food Festival, kus külastajaid ootavad hõrgutavad mustad toidud, aga ka joogid, ehted, koduaksessuaarid ja palju muud. Näiteks koolitus – ja peokeskuse annalutter.KUUT looja Anna Lutter viib festivalil läbi kolme erinevat töötuba.

Anna Lutter. Foto: Erakogu
  1. Makrameetehnikas kõrvarõngad/võtmehoidjad. „Valmistame mustast makrameenöörist ägedad kõrvarõngad. Alternatiivina kõrvarõngastele on võimalik teha ka samas stiilis võtmehoidjat. Saame selgeks ühe laialt kasutatava makrameesõlme, millele tuginedes saab edaspidi ka keerulisemaid makrameeväljakutseid vastu võtta,“ räägib Anna töötoa kohta lähemalt.
  2. Lõngatuttidest kaunistuskett. „Lihtsuses peitub võlu! Minimalistlikult efektne tutikett sobib kaunistuseks nii laste- kui söögituppa, ilmestama mõnda erilist üritust või meeleoluloojana pirnikettide asemel terrassile ja rõdule. Töötoas valmib 15 tutist koosnev kett,“ selgitab Anna.
  3. Nahast võtmehoidja. „Teeme ise omanimelise või oma telefoninumbriga võtmehoidja. Valmistamisel kasutame Oma Kinga ja Stella Soomlaise tootmisjääke. Nahale on võimalik sisse pressida tähti, numbreid ja sümboleid – elegantselt must võtmehoidja valmib sinu disaini ja visiooni järgi,“ lausub Anna.

Kui on sooviks töötoas valminud ese edasi kinkida, siis Anna jagab ka mõned nipid, kuidas kingitus sisukaks pakkida: 

Lisa pakile nahast nimesilt/võtmehoidja

„Mõnest ajakirjas olevast ideest sünnib mõni hoopis muu oma idee. Minu kõige lemmikum lahendus on isetehtud nahajääkidest võtmehoidja kui nimesilt. Seda lahendust kasutan isegi kingituste pakkimisel kasutan – kombineerin seda jõupaberiga ja väikese kuuse või eukalüpti oksaga,“ sõnab Anna.

Soolataignast nimesilt

„Tegin ühe nimesildi soolataignast – kui sa nimesilti teha ei taha, siis soovitan lastega sellest voolida + pärast värvida, väga lahe kogupere tegevus! Panin 1 dl jahu, 0,5 dl soola ja 0,5 dl vett ja jätsin lihtsalt kuivama. Selleks, et kuivamist ja tahenemist kiirendada, siis võib ahjus küpsetada ka! Lisaks leidsin väga ägedad paberid ja pildid, millest saab ka kingi külge armsa sildi meisterdada – või silt kaardiks vormistada ja see siis paki vahele pista. Nii, et kodus ei pea midagi peale kääride ja liimipulga olema – isegi saab ilma liimipulgata,“ selgitab Anna.

Nimesilt ajakirjadega kaasas olevast materjalist

Ka ajakirjadega kaasas olevast materjalist saab meisterdada vahva nimesildi.

Kirjuta nimi pakkepeaelale

„Vaatasin, et nimi kuidagi ei sobi pakendi peale ja peaks sildi tegema väikese. Väga ei viitsinud asju välja otsima hakata, ja siis korraga mõtlesin, et oh, aga prooviks kirjutada paela peale ja üsna äge jäi,“ sõnab Anna, et nime saab kirjutada ka lihtsalt pakkepaelale.

Head Uudised GoodNews