1. Avaleht
  2. Kingiidee
  3. LEGO: universaalne ja arendav mänguasi igas vanuses lapsele
LEGO: universaalne ja arendav mänguasi igas vanuses lapsele

LEGO: universaalne ja arendav mänguasi igas vanuses lapsele

Väikesed lapsed arenevad tohutu kiirusega ning lapsevanema ülesanne on seda igati toetada, pakkudes lapsele eakohaseid arendavaid mänge ja tegevusi. Õiged mänguasjad aitavad aju arengule igati kaasa. Kuidas aga leida need õiged mänguasjad, kui poodides on väga suur valik? Üks kindel mänguasi, millega tavaliselt ei saa eksida, on LEGO.

Miks valida LEGO mänguasjad?

Pealtnäha tavaline mänguasi peidab endas tohutuid võimalusi. LEGO pakub mängurõõmu igas vanuses lapsele ja ka täiskasvanule. Lapsed õpivad legodega mängides eluks vajalikke oskusi, näiteks kuidas lahendada probleeme ja saada hakkama tagasilöökidega, ärgitavad kujutlusvõimet ja aitavad ruumilisel mõtlemisel areneda. Igatahes ei tohiks LEGO universaalsust alahinnata.

Erinevad LEGO teemad

Lihtsad LEGO klotsid pole enam ammu ainuke valik. LEGO maailm on tohutu suur ja lai ning selleks, et seal oleks veidi lihtsam orienteeruda, jaguneb see erinevateks teemadeks. Vaatame lähemalt, millised LEGO teemad on olemas.

LEGO classic

Need klassikalised klotsikomplektid on väga vaheldusrikkad ja erinevatele vanusegruppidele. Lisaks tavalistele klotsidele on seal ka näiteks aknaid, lippe, lehti ja palju muud. Iga komplektiga saab luua midagi tõeliselt originaalset. Fantaasia on piiritu!

Foto: A1.ee

LEGO duplo

LEGO duplo on ideaalne väikestele lastele, isegi alates 18. elukuust. Siin ei ole väikseid detaile, mis võiksid olla lämbumisohuks, vaid vastupidi, need on suured ja väikelastele käepärased. LEGO duplo pakub ka võimalust sõnavara laiendamiseks ja maailma tundma õppimiseks.

LEGO friends

See komplekt sisaldab mitmeid erinevaid tegelaskujusid, keda saab ka kõikide teiste legode juures kasutada. See pakub võimalust rollimänguks, tänu millele areneb sõnavara, suhtlemisoskus ja emotsionaalne intelligentsus.

LEGO education

Need komplektid on loodud koole silmas pidades. Need toetavad uudishimu ja loovust, andes samal ajal edasi tänapäeva maailmas vajalikke teadmisi. Oskusi saab täiendada näiteks kunsti või STEM – valdkonnas, aga toetada ka numbrite või tähtede selgeks saamist. Läbi mängu õppimine on lastele lõbus ja meelejärgi.

LEGO technic

Ideaalne LEGO lapsele või täiskasvanule, kes armastab erinevaid masinaid. Tegu on veidi keerukamate legodega, kuna selle teema all valmivad näiteks sõiduautod ja mootorrattad, mis täis väikeseid ja tõetruusid detaile. Suurepärane võimalus lapsel ja vanemal koos midagi ette võtta!

LEGO mindstorms

See on midagi väga ainulaadset ja tänapäevast, nimelt saab mindstorms komplektidega ehitada roboteid! Tänu spetsiaalsele rakendusele saab loodud roboteid isegi juhtida. Nii saab juba varakult ärgitada lapses huvi IT-teadmiste vastu, kuna õpitakse programmeerimise põhitõdesid.

Foto: 1a.ee

LEGO creator

Detailirohked komplektid sisaldavad ehitamiseks kolme võimalust, mida saab muidugi omavahel ka kombineerida. Nii saab luua uusi loomi või sõidukeid värsketeks seiklusteks. Creator Expert komplektid keskenduvad rohkem kuulsatele ehitistele ja pakuvad väljakutset.

LEGO ideas

LEGO ideas komplektid on saanud inspiratsiooni fännidelt. Nimelt saavad kõik LEGO veebilehel oma ideid välja käia ning oma lemmikute poolt hääletada. Nii on sündinud põnevad komplektid, mille teemad on seinast seina, alustades klaverist ja lõpetades kosmoselaevaga.

Kokkuvõtteks

Lisaks ülaltoodud põhiteemadele teeb LEGO koostööd ka paljude tuntud filmisarjadega, nii et lapsed saavad oma legomaailma tuua ka neile tuttavad kangelased ja tegelased. LEGO maailm on suur ja lai ning teemade tundmine aitab seal natukene otsuseid langetada. Kui valik võtab endiselt silme eest kirjuks, on mõistlik komplekte uurida veebis, näites 1a.ee lehel, kus on abiks ka mugav otsingusüsteem.

Head Uudised GoodNews