1. Avaleht
  2. Ole teadlik
  3. Mupo: Tallinna abitelefoni number on uue aasta esimesest minutist alates 14410
Mupo: Tallinna abitelefoni number on uue aasta esimesest minutist alates 14410

Mupo: Tallinna abitelefoni number on uue aasta esimesest minutist alates 14410

Aastavahetusel lõpetab Häirekeskus abitelefoni 1345  tallinlaste teenindamise ja uue aasta esimestest hetkedest võtab teatepulga üle Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti lühinumber 14410.

Abitelefoni ülesanne on abistada tallinnlasi linnamajanduslike küsimuste lahendamisel – alates probleemidest liikluskorralduses kuni linna üldise heakorra, kõnniteede libeduse, ohtlike jääpurikate või tänavavavalgust puudutavani.

Ameti juhataja Aivar Toompere sõnul on tegemist pragmaatilise otsusega. “Linnakodaniku paremaks teenindamiseks hakkab helistaja kohe suhtlema linnaga ja vahelt jääb ära Häirekeskuse ametnik. Riik ei pea olema see „postituvi“ kes vahendab linnamajanduslikke probleeme kohalikule omavalitsusele.”

„See tähendab, et inimene peab teadma ainult ühte numbrit, meie edastame vajaliku informatsiooni edasi probleemi lahendajale. Kiireloomuliste või ohtlike probleemide korral saame kohale saata oma patrulli, kes piirab ohuala ja vajadusel tagab ohutuse kuni avariimeeskonna või omaniku saabumiseni,“ ütles Toompere.

Kuni augustikuuni informeerib vanale abinumbrile helistajad numbrimuudatusest automaatvastaja. Abitelefoni töötab ööpäevaringselt. Kõne hind on vastavalt operaatori kõnepaketile ning ei sõltu sellest, kas helistatakse mobiililt või tavatelefonilt.

“Soovime kõigile meeldivat aastavahetust ja kellel on telefonimälus number 1345, siis selle võiks juba asendada  numbriga 14 410!“

Head Uudised GoodNews