1. Avaleht
  2. Huvitav
  3. Vaba aja veetmise spikker
Vaba aja veetmise spikker

Vaba aja veetmise spikker

Kas vahel tundub, et kõik on hakanud ära tüütama? Arvad, et kannatad kevadväsimuse käes? Tegelikult on alati midagi, mis aitab vaimu värske hoida ning vahel ei peagi selle leidmiseks eriti palju pingutama.

Nüüd kui ilmad lähevad soojemaks ja päevad pikemaks, on hea võimalus leida midagi uut või taasleida mõni vana hobi, et pärast pikka jõudeaega oma vaim ellu äratada! Kõlab huvitavalt? Vaatame lähemalt, millised võiksid olla põnevad tegevused, millega kevad- ja suvehooaeg alanuks kuulutada!

Foto: Shutterstock.com

Kuidas hoida vaim värske?

Pole vahet, millega sa igapäevaselt tegeled. Oluline on vahel oravarattast välja saada ja enda jaoks aega võtta. Eriti kehtib see emade ja isade puhul, kellel lisaks tööalastele kohustustele on vastutus laste eest. Ei tohiks siiski ka ennast ära unustada, sest liigne pingutamine võib viia isegi läbipõlemiseni.

Foto: Shutterstock.com

Sotsiaalsed tegevused

On vana tõde, et mõõdukas sotsiaalne suhtlus aitab positiivselt kaasa vaimse tervise heale seisukorrale. Ideaalis võiks olla usaldavad ja lähedased suhted pere ja sugulastega ning miks mitte ka mõne sõbraga.

Hiljutised uuringud toovad välja, et õnnehormoone tekib ka täiesti võõraste inimestega suhtlust alustades. Parem omada paljusid tuttavaid kui üldse mitte sotsiaalselt teistega läbi käia, isegi kui ei leia väga häid sõpru.

Lahuta meelt veebis

Kui midagi head pähe ei tule, on hea variant alati arvutis või telefonis aega surnuks lüüa. Kahjuks ei ole Facebooki seina lappamine aju jaoks kuigi stimuleeriv tegevus. Kui sellest saab harjumus, siis pole mingi ime, kui avastad, et ühel hetkel kulub teiste elu jälgimisele häirivalt palju aega.

Foto: Unsplash

Võib-olla isegi ägedam on vaadata naljakaid videosid või miks mitte ka harivamat sisu Youtube’ist või muudest voogedastusplatvormidest. Aina enam koguvad populaarsust juutuuberid ja nii-öelda striimerid, kelle igapäevatöö ongi luua sisu, mis teistele huvi võiks pakkuda.

Mängud ja muu

Üks võimalust igapäevareaalsusest eemale saada on mängida arvutimänge või ajada seltskond kokku ja mängida lauamänge või miks mitte harrastada õuetegevusi. Viimasel ajal on populaarseks saanud telefonis mängude mängimine, sest seda saab teha igal pool.

Kui rääkida telefonis meele lahutamisest, siis tuleks rääkida ka uuest populaarsest trendist, ehk online kasiinod. Lisaks sellele, et neid on lihtne kasutada, võib saada vabalt ka mingi hulga spinne täiesti tasuta.

Foto: Pixabay

Kasiinod Eestis

Kasiinos mängimine on Eestis seniajani olnud suhteliselt tabuteema. Seda seostatakse võib-olla millegi põneva, aga ohtlikuga. Igasugu kõrvalistesse kohtadesse paigutatud maapealsed mängupõrgud aitavad selle kuvandi kujundamisele kaasa.

Tänapäeval, kui veedame päris palju aega kodus, pole õnnemängudes käe proovimiseks vaja tegelikult kodust lahkudagi. Kui varem pidigi mängusaali minema, siis nüüd on võimalused paindlikumad.

Online kasiinodes saab alustada paari hiireklikiga ning mängida nii madalatel panustel kui soovid. Suur hulk online kasiinosid pakuvad uutele mängijatele ka tervitusboonuseid või tasuta spinne.

Vastutustundlik mängimine

Pole kahtlust, et online kasiino mängud on lahe meelelahutus, mida paljud on proovinud. Õigustatult räägitakse palju ka sellest, et panuseid tuleb teha vastutustundlikult, et mitte kaotada rohkem, kui saad omale lubada.

Eestis on hasartmängude pakkumine väga täpselt reguleeritud, seega mängijad ei pea ise väga muretsema, et nad võiks mingitmoodi pettuse ohvriks langeda. Oluline on kasutada vastutustundliku mängimise tööriistu nagu nendeks on sissemakse-, panustamise- ja kaotuslimiidid.

Kokkuvõte

Meelt võib lahutada mitut moodi. Küsimus on, millised lahendused kellele sobivad. Kas otsid pigem rahu ja vaikust või eelistad põnevust ja närvikõdi?

Loodame, et saime välja tuua mõned populaarsed võimalused, mida sageli kasutatakse. Saabuv suvi on parim aeg, et ennast natuke tuulutada ja vaim vabaks lasta, olenemata mida ette võtad!

Head Uudised GoodNews