1. Avaleht
  2. Reis
  3. UURING I Sel suvel kavatseb välismaale puhkama sõita 45% Eesti inimestest
UURING I Sel suvel kavatseb välismaale puhkama sõita 45% Eesti inimestest

UURING I Sel suvel kavatseb välismaale puhkama sõita 45% Eesti inimestest

Kätte jõudnud puhkuste aeg ja pandeemia taandumine viivad inimestel mõtted aina enam sellele, kus ja kuidas veeta suvepuhkus. Võrreldes möödunud aasta sama ajaga on oluliselt kasvanud nende eestlaste arv, kes soovivad suvel välisriike külastada, selgus If Kindlustuse poolt läbi viidud uuringust.

Kui möödunud suvel külastas välisriike puhkuse eesmärgil 17% Eesti inimestest, siis tänavu suvel plaanib seda teha koguni 45% vastanutest. 25% inimestest eelistab välisriikide asemel siseturismi ja 30% vastanutest ei ole veel otsust teinud.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuhi Kairit Luhti sõnul on märgata olulist tõusu inimeste huvis reisida. Kui kahel viimasel aastal jäi hulk puhkusereise pandeemia tõttu ära, siis nüüd on paljudel seda rohkem huvi reisida.

„Puhkuse eesmärgil soovib naaberriike külastada 21% Eesti inimestest ja kaugemaid paiku Euroopas lausa 28% vastajatest. 6% inimestest plaanib reisisihiks väljaspool Euroopat asuvat paika,“ täpsustas Luht.

Suviste reiside puhul eelistatakse ranna- või linnapuhkust

Kolmandik reisijatest tahab välismaale suunduva puhkusereisi ajal rannas aega veeta. Sama palju on neid, kes soovivad külastada linnu ja mitmesuguseid vaatamisväärsusi. Loodusesse eelistab matkama minna 20% reisijatest ja 10% kavatseb reisi käigus külastada mõnda kultuuriüritust, näiteks kontserti või näitust.

„Enamik reisijatest õnneks tajub reisikindlustuse vajadust, näeme kindlustajate arvu suurenemist aastast aastasse. Pandeemia tekitas huvi COVID-19 kaitsega reisikindlustuse vastu,“ selgitas Luht. „Kindlasti võiks mõelda ka selle peale, mida reisil teha soovitakse. Näiteks vastas 4% reisile minejatest, et nad harrastavad sihtkohas sukeldumist, mõnda veespordiala või ekstreemsporti. Neil inimestel tasub kindlasti reisikindlustust sõlmides täpsemalt uurida, et kas vastav kaitse on lepingus kaasas, ja kui pole, siis on mõistlik see juurde valida.“

Noored on väga aktiivsed reisijad

Uuringust selgus, et kõige rohkem soovivad välisriikides puhata noored vanuses 18–24 aastat. Neist koguni 61% võtab sel suvel ette reisi mõnda välisriiki. Teistest vähem soovivad välismaale puhkusele sõita 45–65aastased, kuid ka nende hulgas kavatseb seda teha 35–40% vastanutest.

Võrdluses teiste Balti riikide elanikega näitas uuring, et Leedu inimesi paelub teistest märksa rohkem siseturism. Välisriike soovib puhkuseks külastada 36% leedukatest, Eestis ja Lätis on vastav näitaja 45%. Lätlased eelistavad teistest enam naaberriikide külastamist, Eesti inimesed aga kipuvad lõunanaabritest rohkem kaugematesse Euroopa riikidesse.

  • If Kindlustuse poolt Eestis, Lätis ja Leedus läbi viidud uuringus osales pisut rohkem kui 1000 inimest igast riigist.
Head Uudised GoodNews