1. Avaleht
  2. Reis
  3. Aasta algus pani inimesed massiliselt reisima
Aasta algus pani inimesed massiliselt reisima

Aasta algus pani inimesed massiliselt reisima

Esimese nelja kuuga tõusis tänavu välisriiki külastanud Elisa klientide arv 123%, selgub telekomioperaatori Elisa roamingu statistikast. Kokku külastati 155 riiki, millest populaarseim oli vaieldamatult Soome.

Mitu aastat nakkusohu ja piirangute tõttu vaevelnud reisisektor näitab taastumismärke, sest välisriikide külastamine on rekordiliselt tõusmas. Elisa roamingu statistikast selgub, et välisriike külastas esimese nelja kuuga kokku 123% rohkem inimesi, kui mullu samal ajal. Kõige suuremat tõusu näitasid erakliendid, kes reisisid koguni 142% enam ning äriklientide seas oli tõus 104%.

Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Evelin Tulp sõnas, et suure hüppe põhjustajaks on nii reisihooaja algus kui piirangute langemine. „Mitu aastat piiranguid, teadmatust ja nakkusohtu andis hoobi turismile. Täna, kust enamik eestlastest on vaktsineeritud ja viiruse nakkusoht on madalam, soovivad paljud oma tühistatud või edasi lükatud reisi lunastada ning aprilli koolivaheaeg pakkus selleks ideaalse hetke. Tõenäoliselt näeme reisimise suuremat tõusu terve käesoleva aasta vältel ja loodetavasti toob see ka Eestisse rohkem turiste.“

Kokku külastati esimese nelja kuuga 155 riiki. Neist kõige populaarseim sihtkoht oli Soome ja seejärel Läti, Rootsi ja Saksamaa. Soojamaareisidest olid populaarsed sihtkohad Hispaania, Türgi ja Egiptus. Samuti oli populaarne ka Itaalia.

Eriti eksootilistest paikadest külastati näiteks Turksi ja Caicose saart Kariibi meres, Lesotho riiki Lõuna-Aafrika Vabariigis, Kaimanisaari, Ekvatoriaal-Guinead ja Angolat.

Head Uudised GoodNews