1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tourest30 ühendab eksootilised sihtkohad ja traditsioonilise Eesti sauna
Tourest30 ühendab eksootilised sihtkohad ja traditsioonilise Eesti sauna

Tourest30 ühendab eksootilised sihtkohad ja traditsioonilise Eesti sauna

2023. aasta veebruaris, juba 30. korda toimuv reisisõprade oodatud suursündmus, rahvusvaheline turismimess Tourest, tuleb läbi ajaloo üks mitmekesisemaid ja huvitavamaid, sest messil on võimalik tutvuda nii uute eksootiliste sihtkohtade kui ka ehtsa Eesti saunaga.

Juba esimesel messile registreerimise nädalal on oma osalemise kinnitanud traditsioonilised Tourest messi eksponendid naaberriikidest Lätist, Leedust ja Soomest. Kaugematest sihtkohtadest on kirjas Jaapan, Nepaal ja Seišellid. Üllatusesinejana ootame Sudaani.

Jaapan. Foto: Freepik

“Aafrikasse massilist turismi Eestist ei toimu, aga huviliste ja reisijate arv mustale mandrile on kasvanud aastast aastasse. Loodetavasti on Sudaan või keegi teine Aafrika kontinendi esindaja veebruarikuus messil kohal ja valmis jagama uudiseid Aafrika kohta. Registreerumiseks aega veel on,” kommenteeris Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu (ETFL) peasekretär Merike Hallik.

Lisaks ootab Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liit messile ka meie inimeste seas juba ammu tuntud häid puhkusesihtkohtade esindusi Kreekast, Türgist, Hispaaniast, Küproselt, Kagu-Aasiast, Ameerikast jne. Nii reisikorraldajate, turismiesinduste kui ka saatkondade näol.

“Meie eesmärk on saada messile eksponente vähemalt 30 erinevast riigist. Kaks aastat pole Tourest toimuda saanud. Samas näeme, et inimeste soov reisida kasvab, otsitakse uusi ja kaugemaid sihtkohti, põnevamaid tegevusi. Turismimess pakub selleks infot ja abi läbi messil osalevate partnerite ja suurte kogemustega reisiettevõtete,” ütles Hallik.

Foto: Freepik

Sarnaselt eelmiste Tourestidega on ka sel korral eraldi hall pühendatud Eesti Toiduteele, kus on võimalik maitsta Eestimaa kulinaarseid hõrgutisi ning soovi korral endale head-paremat koju kaasa osta. Eesti toiduteelised pakuvad erinevate piirkondade ehedat toidukaupa Elamuste ja Maitsete hallis.

Debüüdi teeb Tourestil eestimaine saun

Kuna 2023 on kuulutatud sauna-aastaks, siis leiab Tourestilt tänavu ka Saunatee, mis sisaldab kõikide Eesti maakondade saunainfot. Lisaks toimub messil erinevaid saunateemalisi mänge ja tegevusi.

“1. jaanuaril 2023 algab sauna-aasta, mis on pühendatud saunakultuurile, -kombestikule, -toodetele, -ettevõtetele, ja -kogukondadele ning kõigile, kellel saun on südames. Plaanime nii omadele kui ka Eesti sõpradele kaugemalt pakkuda virtuaalsauna kogemust, et tekitada soovi Eestit külastades saun päriselus ära proovida,” selgitas Hallik.

Foto: Freepik

ETLFi peasekretär kutsub üles kõiki saunaettevõtteid kuvama oma võimalusi ning saunateemalisi sündmusi kodulehel ning osalema peatselt avatavas maailma esimeses saunaülikoolis, kus teisipäeviti toimuvad saunateemalised virtuaalloengud eesti ja inglise keeles.

Viimased aastad on näidanud, et Eestis elavad inimesed on ka väga valmis reisima Eestis. Siseturism on kasvanud ja inimeste informeerimine kodumaistest vaatamisväärsustest tublisti paranenud. Tourest messialale on taas püstitatud armastatud Puhka Eestis ala ning esindatud kõik maakonnad.

Foto: Freepik

“Veebruari teiseks nädalaks on turismiettevõtted oma parimas turunduslikus vormis. Tourest.ee kodulehel saavad olema kõikide eksponentide profiilid ja pakkumised. Profiili lehel nupule vajutades saab konkreetse eksponendi pakkumistega juba enne messi tutvuda ning rahulikult otsustada, kuhu ja millal reisida. Usume, et see annab inimestele veelgi rohkem paindlikkust oma otsuseid teha ja endale meelepärane puhkus korraldada,” märkis Hallik

2023. aasta 9.-11. veebruarini toimuv kolmepäevane mess Tourest2023 toimub traditsiooniliselt Eesti Näituste Messikeskuses, kus saab turvaliselt tutvuda reisivõimalustega, saada olulist infot erinevate sihtkohtade ja vaatamisväärsuste kohta ning soetada hea hinnaga puhkusereise. Mess algab sel korral neljapäeval ning kestab laupäeva õhtuni.

Head Uudised GoodNews