1. Avaleht
  2. Reis
  3. Hinnatõus ei vähendanud suvehooajal reisimist ja lähireiside maht jätkab kasvamist
Hinnatõus ei vähendanud suvehooajal reisimist ja lähireiside maht jätkab kasvamist

Hinnatõus ei vähendanud suvehooajal reisimist ja lähireiside maht jätkab kasvamist

Citadele maksekaartidega välismaal tehtud füüsiliste ostude andmed näitavad, et hinnatõus ei ole reisijate plaane oluliselt mõjutanud. Augustis saavutati kõigis Balti riikides tänavu suurim reisiaktiivsus. Eesti turistid tegid kõige sagedamini oste Soomes, Lätis ja Hispaanias; Läti turistid – Saksamaal, Poolas ja Rootsis, omakorda Leedu turistid aga Valgevenes, Saksamaal ja Poolas. Sel aastal on suurenenud naaberriikidesse reisijate arv ja see trend kasvab jätkuvalt.

Naaberriikides on Eesti populaarsus reisisihtkohana väga erinev – Lätis on Eestis tehtud ostud seitsmendal kohal, Leedus aga kahekümneteisel.

Nagu teistelgi aastatel, on ka sel aastal populaarsemateks reisisihtkohtadeks kaugemad „soojad riigid“ – Hispaania, Itaalia ja Prantsusmaa, kuid sel aastal jääb silma, et suvekuudel on oluliselt kasvanud ostude maht lähiriikides, näiteks Soomes, Rootsis ja Lätis, mis viitab sellele, et osa inimestest on otsustanud kaugematele maadele lendamise asemel külastada hoopis naaberriike.

 „On positiivne, et reisijad valivad oma puhkusereisideks ka lähemaid sihtkohti. Meie turistid reisivad naaberriikidesse ja meie võtame vastu turiste Leedust ja Lätist, kelle ostud aitavad kaasa meie majanduse kasvule. Kaardiandmete järgi näeme, et inimesed planeerivad juba oma talviseid ja isegi kevadisi reise. Sealjuures tuleb arvestada maailma lennujaamades sagenenud pagasi kaotsiminekuid, lendude tühistamisi ja muid ootamatu olukordi, millega tuleb silmitsi seista isegi autoga reisijatel. Õnneks pakuvad osad maksekaardid teenusena lähi- ja kaugreiside reisikindlustust, mistõttu kutsume reisijaid enne reisi alustamist tutvuma oma maksekaardi võimalustega,“ rõhutab Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Head Uudised GoodNews