1. Avaleht
  2. Nõuanded
  3. Tippfotograaf Jake Farra õpetab selfisid tegema
Tippfotograaf Jake Farra õpetab selfisid tegema

Tippfotograaf Jake Farra õpetab selfisid tegema

Maailmas tehakse ligikaudu triljon fotot aastas, mis on ainuüksi ühes minutis sama palju kui kogu 19. sajandi jooksul. Väga paljud neist on nutitelefoniga jäädvustatud autoportreed ehk selfid.

Tallinna Ülikooli visuaalkultuuri ja sotsiaalmeedia dotsent Katrin Tiidenberg kirjutas raamatus „Selfies: Why We Love (and Hate) Them“, et Facebooki laetakse ühe päeva jooksul üles 350 miljonit pilti, Instagramis jagatakse 95 miljonit fotot ja snapchat’itakse 3 miljardit korda. Need kõik ei ole tingimata selfid. Selfi-nähtuse all mõistetakse tavaliselt fotot, mille on inimene ise endast telefoniga teinud. Teadlased ei nimeta selfiks ainult endast väljasirutatud käega või peeglist tehtud pilte, mida jagatakse sotsiaalmeedias, vaid selfid on nende hinnangul eneseväljendusviis, fotograafiaharu, suhtlemiskanal ja veel palju teisi asju.

Mis motiveerib selfisid postitama? Uuringute järgi on selle põhjuseks eelkõige enda maine kujundamine.

Tippfotograaf Jake Farra nõuanded selfirežiimis pildistamiseks:

1. Kasuta võimalikult valgusküllast keskkonda.

2. Naerata ning P Smart Proga ei peagi sa kaameranuppu vajutama.

3. Tee palju pilte ja leia oma parimad nurgad.

4. Ära hoia oma pead liiga kaamera lähedal.

5. Vali võimalikult neutraalne taust, et tõuseksid ise rohkem esile.

Uuemate nutitelefonidega, näiteks Huawei P Smart Proga, saab jäädvustada selfisid, mis näevad välja nagu professionaalse fotograafi tehtud. „Tehisintellekti ehk AI-ga rikastastud algoritmid suudavad tuvastada inimese näoilmeid ja tunnusjooni ning vastavalt sellele infole rõhutavad näo kõige kaunimaid omadusi veelgi,“ sõnas Huawei koolitusjuht Jekaterina Mišina. Lisaks on nutitelefonil funktsioon, millega jäädvustatakse naeratuse tuvastamisel pilt automaatselt, nupule vajutuseta.

Head Uudised GoodNews