1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Tallinn võetakse täna Maailma Turismilinnade Föderatsiooni liikmeks
Tallinn võetakse täna Maailma Turismilinnade Föderatsiooni liikmeks

Tallinn võetakse täna Maailma Turismilinnade Föderatsiooni liikmeks

3. septembril algab Helsingis Maailma Turismilinnade Föderatsiooni (WTCF) aastakonverents, kus organisatsiooni liikmeteks võetakse üheksa linna, nende seas ka Tallinn. Uute liitujate nimel esineb sõnavõtuga Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Konverents toob Helsingisse ligi 400 reisikorraldajat, linnajuhti ja ajakirjanikku organisatsiooni 145 liikmeslinnast üle maailma. Tallinn esitas avalduse WTCF-iga liitumiseks jaanuaris linnavolikogu otsuse alusel.

Eile külastasid konverentsile jõudnud 20 Hiina reisiettevõtte ja 20 meediaväljaande esindajad Tallinna, et tutvuda Eesti pealinna huviväärsustega.

Pärastlõunal toimub Tallinna ja Helsingi linnapeade järjekordne töökohtumine. Seekord arutatakse linnade koostööd veidi mitteametlikumas formaadis. Koos tehakse tiir peale Töölönlahti terviserajale, et tutvuda Helsingi keskkonnainitsiatiiviga “Töölönlahtist ümber maakera” ja juhtida sellega tähelepanu Läänemere kaitsele. Samuti arutavad linnapead, mida mõlemad pealinnad koos ja ka eraldi saavad ära teha Läänemere keskkonnaseisundi parandamiseks ja globaalsete kliimaprobleemide lahendamiseks.

Head Uudised GoodNews