1. Avaleht
  2. Reis&Puhkus
  3. Eesti suurim reisivideotekonkurss taas avatud!
Eesti suurim reisivideotekonkurss taas avatud!

Eesti suurim reisivideotekonkurss taas avatud!

Mullu väga populaarseks osutunud Estraveli ja Õhtulehe korraldatav Eesti suurim reisivideotekonkurss ootab taas põnevaid videoid üle maailma.

“Eelmisel aastal, kui esmakordselt konkursi käima tõmbasime, poleks me kuidagi oodanud nii metsikut huvi: meile laekus lühikese ajaga ligi sada reisivideot. Sealhulgas olid videod tehtud kõige erinevamates riikides ja kohtades üle maailma: kõrbetes, jääliustikel, kruiisilaevadel, Austraaliast Kanadani ja Ühendemiraatidest Eestini. Tase oli nii kõrge, et kõige parema video valikuga olid žüriil suured raskused ja peaauhind mullusele võitjale Priidu Nullile tuli pineva hääletuse käigus,” rääkis Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson.

Ilisson avaldas head meelt, et tänavuses žüriis on teiste hindajate kõrval Kelly ja Henry Sildaru isa Tõnis Sildaru: “Olles aastaid jälginud koos mitmekümne tuhande teise jälgijaga Kelly ja Henry kasvamist ja arenemist läbi professionaalsete videoklippide, oleme korraldajatena väga tänulikud ja rõõmsad, et Tõnis on nõus tänavusel konkursil hindajana osalema.”

Ligi kaheksa aastat Sildarude perekonna videopäevikut pidanud Tõnis Sildaru tervitas Eesti suurima reisivideotekonkursi avanemist ja märkis, et iga video tegemine on tõsine töö, mis keskmiselt võtab kaks-kolm tööpäeva: “Meie videopäevik on mõeldud nii fännidele kui ka koostööpartneritele. Sealhulgas on see oluline videoalbum meie perele, kust on hea vaadata kasvamist ja arenemist.” Sildaru soovitab video sisu ette läbi mõelda ja kaaluda telefoniga filmimise puhul lisavidinate, näiteks gimbali ja mikrofoni kasutamist.

Konkursil osalemiseks tuleb meisterdada kuni 90 sekundi pikkune reisivideo ja see teele saata. “Väga vahva, et tänapäeval saab tõesti igaüks ise väga lihtsalt reisivideo valmis meisterdada. Selleks ei peagi omama väga spetsiaalseid monteerimisoskusi. Mullu oli näha, et videoid tehakse palju, piiriks sealjuures vaid isiklik vaimukus, maailmanägemine ja loovus,” julgustas Ilisson kõiki reisihuvilisi oma videoid konkursil proovile panema.

Osalejate vahel, kes saadavad hiljemalt 8. septembriks enda filmitud materjalist loodud reisivideo, selgitatakse nii publiku kui ka žürii lemmik. Esimeses hääletusvoorus valib žürii 100 videot, mis osalevad rahvahääletusel. Võitjad avalikustatakse 8. oktoobril.

Žürii lemmik saab kaks lennupiletit vabalt valitud Turkish Airlinesi sihtkohta üle kogu maailma. Publiku lemmik saab auhinnaks seikluskaamera. Lisaks on üllatusauhinnad.

Head Uudised GoodNews